Повече от 8000 нарушения са заснети за около два месеца

...
Повече от 8000 нарушения са заснети за около два месеца
Коментари Харесай

Вакханалия на столичен булевард, взеха акъла на катаджиите

Повече от 8000 нарушавания са снимани за към два месеца на бул. " Черни връх ", откакто " Пътна полиция " е почнала да следи за нарушавания там, заяви пред Българска национална телевизия комисар Радослав Начев – новият шеф на отдел " Пътна полиция " - София.

Само за ден камерите в София откриват над 1000 превишения на скоростта. Комисар Начев призна, че инспекциите са потвърдили чиновници, които са осигурявали полицейски чадър.
-->
" Една от моите задания е да върна доверието на обществото в институцията, която управлявам сега. На първо място, промяната в " Пътна полиция " би трябвало да е ориентирана към възстановяване на административното обслужване на жителите. Процесите, които реализираме, би трябвало да са транспарантни за хората и да бъдат реализирани с оптимално къс период ", изясни той.

Следващата стъпка е да се надгради портала за електронни и административни услуги и по този начин да се понижат опашките пред гишетата на КАТ, сподели комисар Начев и даде образец: " С измененията в Закона за придвижване по пътищата предвиждаме опцията да се приключва регистрацията на автомобил по чисто електронен метод през системата за електронни услуги ".



Според него административнонаказателният развой във връзка с Закона за придвижване по пътищата е извънредно муден.

" В предложенията за смяна на закона сме планували унищожаване на наказателните постановления - т.е. налагането на глоба да става с един документ на място, на пътя. Така няма да се постанова наново търсене на лидера извършител, с цел да се връчи наказателно разпореждане ", означи комисар Начев.

Той посочи, че е планувано известяван посредством системата за несъмнено електронно връчване при засечено с камера нарушаване.

" Направени са редица промени във връзка с връчването - всички държавни чиновници по Закона за държавната администрация да могат да реализират връчване при нарушавания по ЗДП, както и всички държавни чиновници, които реализират надзор, да могат да правят такова връчване при прекъсването на съответния лидер ", разясни началникът на КАТ - София.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР