Повече от 80% от шофьорите в България нарушават Закона за

...
Повече от 80% от шофьорите в България нарушават Закона за
Коментари Харесай

Половината от огромния брой нарушители на пътя никога не са били глобявани

Повече от 80% от водачите в България нарушават Закона за придвижване по пътищата, само че единствено половината са глобявани за това , излиза наяве от изследване на Съюза на българските автомобилисти. В него са се присъединили над 6000 дейни водачи.

Данните от изследването показа ръководителят инж. Емил Панчев по време на специфичен форум-дискусия „ Заедно за по-безопасни пътища “, извършен измежду членове и клиенти на организацията.

" Като цяло, решението на трагичната обстановка по пътищата интервюираните виждат в съчетанието сред засилен надзор и увеличени наказания " , разгласи Панчев по време на форума.

Над 83% от интервюираните считат, че Пътна полиция би трябвало да ускори контрола по пътищата. 54 на 100 настояват, че глобите би трябвало да бъдат увеличени.

По отношение на експанзията по пътищата , ежедневно я срещат водачите до 50 години, столичаните и висшистите. Около 30% от интервюираните са свидели на експанзия на пътя ежедневно. Само 3,6% не са ставали очевидци на експанзия на пътя.

Друг въпрос от анкетата е обвързван с нарушаванията, които водачите си признават, че правят на пътя. Едва 18% от всички интервюирани показват, че през последния месец не са правили нито едно нарушаване.

Превишаването на скоростта, използването на телефон в придвижване и незакопчаването на защитен колан са най-често признаваните „ провинения “ от водачите.

След приложимост на алкохол зад кормилото сядат най-вече хора до 25 години, от София и с дребен стаж. Близо половината от нарушителите в никакъв случай не са били глобени от Пътна полиция.

Редактор: Деница Райкова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР