Повече от 8 часа мрежата ври и кипи от коментари

...
Повече от 8 часа мрежата ври и кипи от коментари
Коментари Харесай

Мрежата завря заради бТВ. И Митов на амбразурата

Повече от 8 часа мрежата ври и кипи от мнения за злощастното изявление на вътрешния министър Бойко Рашков пред Биляна Гавазова и Златимир Йочев в утринния блок на бТВ в понеделник. То стана център на внимание поради днешната реакция на Рашков по тематиката. Той избра друга медия, с цел да изкаже възмущението си от Гавазова и Йочев.

„ Видях каква не би трябвало да бъде публицистиката и евентуално методът, по който Гавазова и сътрудникът й водеха предаването, е доходна активност. Чувах в техните уши техническите средства, с които им споделяха тъкмо какво да ме питат. Толкова мощен беше звукът в тези механически средства, че те не чуваха моите отговори и по тази причина ми задаваха един въпрос няколко пъти ”, разяснява пред БНР служебният вицепремиер и вътрешен министър. И съобщи: „ Не се удивлявам, че България е на 112 място по независимост на словото. Ако съм притежател на тази телевизия, незабавно ще ги отстраня от воденето на предаването. ".  

бТВ реагира остро със специфична позиция. В нея се споделя: „ Неуважението към авторитетни медии с високо доверие, като bTV и нейните публицисти, обществено демонстрирано от представителите на всяка власт, считаме като съществена причина за 112-ото място на България в класацията на Репортери без граници. ”.

В мрежата последваха куп мнения и реакции, както на публицисти, по този начин и на политици.

" Както написах и при започване на предходната година във връзка лепването на етикета " Божков ТВ ", едно неспособно направено изявление не е мотив да се нападна медията и то със напълно друга цел. Очевидно онази цел беше реализирана. Мисля същото и за офанзивата против чиновниците на медията сега. ", разяснява във фейсбук журналистката Генка Шикерова.

В продължение на 20 години Слави Трифонов водеше предаване в най-гледаното време на бТВ от което наскърбяваше Борисов през ден и правеше скечове за ГЕРБ и ръководещите непрестанно. Заради БТВ през днешния ден Слави Трифонов е лидер на най-голямата опозиционна мощ против ГЕРБ, написа във фейсбук журналистът Явор Дачков. И съобщи: „ Като цяло БТВ е най-опозиционната медия в последния мандат на ГЕРБ. Атаката против нея е политическа нелепост, а репликата на Бойко Рашков е политическа неточност. ”.

Подобни изказвания са надопустими, написа в мрежата и политикът от Вътрешна македонска революционна организация Карлос Контрира, който също разяснява думите на Рашков. И добави: „ Човек би трябвало да знае по кое време да спре да се държи като протестър. Ако не знае, крачката към анархията е дребна. ”.

Накрая на амбразурата излезе и новото острие на ГЕРБ против Румен Радев – Даниел Митов. Той непосредствено прави абсурда в полето на президента.

„ За служебния кабинет, неговите дейности и изявления носи персонална отговорност президентът Румен Радев. Ако Радев си замълчи и не вземе отношение по изреченото от Бойко Рашков, можем да считаме, че споделя концепцията за премахване на публицисти, които си правят работата, задавайки значими въпроси от необикновен публичен интерес “, написа Митов във фейсбук.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР