Повече от 75 000 работници на Kaiser Permanente започнаха стачка

...
Повече от 75 000 работници на Kaiser Permanente започнаха стачка
Коментари Харесай

Работниците на Kaiser Permanente започнаха историческа стачка заради персонала и заплащането

Повече от 75 000 служащи на Kaiser Permanente започнаха стачка в сряда в лечебни заведения и медицински центрове в пет щата и Вашингтон, окръг Колумбия, най-голямото овакантяване на здравни служащи в историята на Съединени американски щати.

Спирането на работа, включващо медицински сестри, лаборанти, фармацевти и други служащи, стартира в 6 часа сутринта локално време в стотици лечебни заведения и медицински кабинети на Kaiser в Калифорния, Колорадо, Орегон, Вирджиния, Вашингтон и Вашингтон, окръг Колумбия, съгласно Коалицията на синдикатите Kaiser Permanente.

Стачката, която е планувана да продължи три дни, заплашва да наруши медицинските услуги за съвсем 13 милиона души, ограничавайки несъществени грижи като рутинни прегледи. Болниците и незабавните отделения ще продължат да работят, обслужвани от лекари, мениджъри и „ служащи на контингент “, сподели основаната в Оукланд Кайзер, най-големият снабдител на услуги за ръководени грижи в страната.

Ръководството на Kaiser и представителите на синдикатите към момента са на масата за договаряния, откакто работиха през цялата нощ в опит да излязат от безизходицата, сподели представител на Kaiser по имейл. „ Има огромен прогрес с реализирани съглашения по няколко съответни оферти късно във вторник “, сподели представителят.

„ Срив “ в грижите за пациенти

Служителите на Kaiser настояват, че хроничният дефицит на личен състав усилва крайния резултат на компанията, само че вреди на морала на пациентите и личния състав. Kaiser твърди, че прави най-хубавото, на което е кадърен в промишленост с дефицит на служащи. Служители, които разговаряха с CBS MoneyWatch, показаха отчаяние, че би трябвало да бързат да се грижат за прекалено много пациенти с прекомерно малко време и незадоволително аварийно копие.

Ултразвуковият механик Майкъл Рами, който работи в Kaiser от 27 години, сподели, че работата, която в миналото е обичал, е „ сърцераздирателна “ и „ стресираща “ заради рецесия с личния състав, за която той и сътрудниците му настояват, че вреди на морала на чиновниците и лекуване на пациента.

„ Нямате способността да се грижите за пациентите по метода, по който те заслужават “, сподели Рами, 57, който работи в клиника Kaiser в Сан Диего и е президент на локалния синдикат. „ Готови сме да създадем всичко належащо, с цел да подсигуряваме, че имаме подписан контракт, който ни разрешава да разполагаме с личен състав на равнищата, на които би трябвало да бъдем. “

Взаимодействайки с пациентите, Рами сподели също, че постоянно получава недоволства на клиенти за неспособност за насрочване на медицински процедури в точния момент. „ Те ви споделят какъв брой време е лишило, с цел да получите срещата, а по-късно вие би трябвало да им кажете какъв брой време ще отнеме, с цел да получите резултати “, сподели той. „ Има срив в качеството на грижите. Това са хора в нашите общности. “

Работниците на Kaiser се изгарят, „ пробвайки се да правят работата на двама или трима души, а пациентите ни страдат, когато не могат да получат грижите, от които се нуждаят, заради дефицита на личен състав на Kaiser “, Джесика Круз, лицензирана професионална здравна сестра в Kaiser Los Angeles Medical Center, се споделя в изказване, изпратено по имейл.

Коалицията на Kaiser Permanente Unions също желае минимална заплата от $25 на час, както и нараствания от 7% всяка година през първите две години и 6,25% всяка година през идващите две години.

„ Болничните стачки са комплицирани, за разлика от стачките в авто цех да вземем за пример, вие не желаете да пандизите оборудването “, Габриел Уинант, специалист по труда и помощник по история на Съединени американски щати в Чикагския университет, сподели пред CBS MoneyWatch. „ Ако ударите болница, хората могат да умрат – това не е вашата цел. “

Източник: cbsnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР