Повече от 700 състезатели ще участва на Световната купа по

...
Повече от 700 състезатели ще участва на Световната купа по
Коментари Харесай

Над 700 състезатели ще участват на Световната купа по гребане в Пловдив

Повече от 700 състезатели ще взе участие на Световната купа по гребане в Пловдив, която ще се организира от 10 до 12 май на Гребния канал в града. Това съобщи ръководителят на организационния комитет Иван Попов.

" Акредитирани до този миг са 650 участници. Заявки идват непрекъснато, чакаме да забележим дали ще дойде съветския тим. 100 китайски гребци идват още идната седмица и ще се приготвят в Пловдив. След 5 май ще дойдат всички състезатели. Състезанията ще се организират в шест коридора, а два ще бъдат за загряване. Гребният канал е подготвен за Световната купа. От понеделник започваме да инсталираме стартовото устройство ", разясни още Попов.

Състезанията започват на 10 май от 9:00 часа с подборната конкуренция. На 11 май са полуфиналите и един край, а на 12 май са финалите Б и А.

Председателят на Българската федерация по гребане Свилен Нейков посочи, че Кристиан Василев е главната вяра на страната за високо класиране. Добри резултати се чакат и от Десислава Георгиева

" Нашите старания са свързани с подготовка за Световното състезание, което ще ни даде квота за олимпийските игри в Токио през 2020 година ", добави още Свилен Нейков.

От Организационния комитет разкриха, че от 8 до 12 май алеите на Гребната база ще бъдат затворени за жители.

Иван Попов добави, че Пловдив ще кандидатства за домакинство на Световно състезание за юноши и девойки през 2021 година, за Световно състезание за дами и мъже до 23 години през 2022-а, както и за Световна купа през 2023 година.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР