Повече от 700 от бедстващите домакинства в Карловско са получили

...
Повече от 700 от бедстващите домакинства в Карловско са получили
Коментари Харесай

Колко струват „безплатните“ дърва за пострадалите от наводненията в Карловско?

Повече от 700 от бедстващите семейства в Карловско са получили по 3000 куб. м. дърва по данни на община Карлово. Дървата са предоставени безплатно, само че безвъзмездни ли са те за потърпевшите от наводненията?

На всяко домакинство, потърпевшо от наводненията, се поставят по 5 кубика дърва. Те обаче не могат да закарат сами дървата до домовете си, защото за това се изисква профилиран превоз.
Тука приказваме за дървета, които са с диаметър от 60-80 см. до 1 м. дебелина. Впоследствие всеки си хваща някакви хора за помощ, те пък са желали някакво заплащане за този техен труд, надлежно имат разноски за превоз. И оттова пристигна и напрежението, тъй като като се чуе безвъзмездни дърва всеки чака безвъзмездни дърва да му дойдат в двора и да се нарежат и нацепят сами.
Христо Иванов, кмет на село Богдан

Арман Павлов е един от локалните, които доставят дървата до домовете на хората.
Дървата аз ги разкарвах на наводнените села, тъй като аз се занимавам с това. Ако си ги купиш от горското са 1000 лева, само че от мен ги получават за 40 лева – рязане, товарене и до у дома. Хората ли ви даваха парите? Да. Всичко е документирано, всичко си има. Даже са изкарвали в общината квитанции.
Арман Павлов, локален гражданин

Така услугата рязане и снабдяване на един кубик дърва коства 40 лева, а за тези, които желаят сами да ги превозят изискванията са по-различни.

„ Всеки може да си натовари и транспортира дървата самичък. Тук има една такса от 1,50 лева за кубик, както и 3 лева за превозен билет, т.е. за 5 кубика дърва, би трябвало да заплати 10,50 лева За момента дървата даже са нарязани и всеки, който не си ги е взел може да отиде и да си ги натовари за тази стойност “, означи още кметът на с. Богдан Христо Иванов.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР