Повече от 600 души загинаха при най-голямото наводнение, което Нигерия

...
Повече от 600 души загинаха при най-голямото наводнение, което Нигерия
Коментари Харесай

Наводнения в Нигерия са убили над 600 души

Повече от 600 души починаха при най-голямото наводняване, което Нигерия е преживявала от десетилетие насам. Около 1,3 милиона души са евакуирани поради стихията, а повече от 200 000 домове са разрушени. Очаква се наводненията да продължат до края на ноември.

Нигерия е привикнала да се бори със сезонните наводнения, само че тази година ситуацията се оказа извънредно неприятно, оповестява Би Би Си. Според държавното управление виновността е в извънредно мощните дъждове и изменението на климата. Аварийното изпускане на непотребната вода от язовирите както в Нигерия, по този начин и в прилежащ Камерун, е различен основен фактор, причиняващ опустошителни наводнения. Според специалисти неприятното обмисляне и инфраструктура са влошили вредите. Властите предизвестяват за повишено разпространяване на заболявания.

На конференция в неделя нигерийският министър по филантропичните въпроси и ръководството на бедствия Садия Умар Фарук прикани локалните управляващи да изтеглят хората, живеещи в най-рисковите региони. Властите доставят храна и друга поддръжка на засегнатите, сподели тя.

Метеорологичната организация на Нигерия предизвести, че наводненията може да продължат до края на ноември в някои щати в южната част на страната, в това число Анамбра, Делта, Ривърс, Крос Ривър и Байелса.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР