Повече от 60 години метеоролозите отбелязват своя професионален празник, а

...
Повече от 60 години метеоролозите отбелязват своя професионален празник, а
Коментари Харесай

„Ден на отворените врати“ в НИМХ по случай Световния празник на метеорологията

Повече от 60 години метеоролозите означават своя професионален празник, а потребността от прогноза за времето е все по-необходима, когато хората възнамеряват деня си, споделя Анастасия Стойчева от Института.
Дали мощния вятър или забележителния дъжд, или друга синоптична обставновка, ни връща в действителността че ние значително сме подвластни от природата, и нашата работа е това, да предвиждаме напред това което ще се случи, с задоволително огромна акуратност това, което ще се случи в атмосферата циркулационните особености, тъй че да бъдем потребни на обществото.
Анастасия Стойчева, Национален институт по метеорология и хидрология

През целия ден Националния институт по метеорология и хидрология посрещаше гости. Габриел и татко му Светослав са пристигнали, с цел да видят по какъв начин се изготвя прогнозата.

„ Най-много се интересувам от снега на Планетата, защото с него караме сноуборд, и се радваме климата да не се затопля, с цел да остане сняг и да можем да караме в околните бъдещи години “, споделя Светослав Илиев.

Краткосрочните прогнози са най-точни, показва дежурният синоптик Христо Христов, който следи времето за утрешния ден.
Освен че ние можем да се занимаваме и да издаваме прогнозите, на моменти те безусловно могат да избавят животи. Не веднъж сме отказвали при сериозен развой, който се задава хората да отидат в планината.
Христо Христов, дежурен синоптик в Национален институт по метеорология и хидрология

„ Прогнозирането се трансформира в годините, числените модели за прогноза на времето стават все по-добри и от там прогнозата усъвършенства своето качество “, споделя Стойчева.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР