Повече от 4 години след като запали жилището на свой

...
Повече от 4 години след като запали жилището на свой
Коментари Харесай

Признаха за “невинен“ младеж, запалил за отмъщение жилището на свой познат в Пловдив

Повече от 4 години откакто възпламени жилището на собствен прочут, 21-годишният А.Г. (непълнолетен в деня на престъплението) беше приет за почтен от Пловдивският апелативен съд. Това се случва откакто въззивният съд е отменил първичната присъда на Окръжен съд – Пловдив от 1 година условно с 3 месеца изпитателен период.
Прочетете още
Палежът е от 27 октомври 2019 година в Пловдив, когато младежът е бил още малолетен. Според обвинителният акт той е запалил апартамент със забележителна стойност - 45 000 лв., като пожарът се е разпрострял върху прилежащо жилище и от действието са последвали вреди за притежателите.

Когато направил палежа, младежът бил на 17 години. На въпросната дата той отишъл до дома на собствен прочут на ул. „ Гледка “ в Пловдив. Търсил го, тъй като няколко дни по-рано, той му бил взел мобилния телефон и отказвал да го върне. Когато стигнал до кооперацията, подпалвачът влезнал в жилището на своя прочут през незаключената входна врата. Обиколил стаите и открил, че вътре няма никой. Ядосал се, че не е съумял да си върне телефона и решил да възпламени жилището. Взел кибрит и запалил пердето на една от стаите, след което си тръгнал.

Пламъците обхванали стаите и се популяризирали към жилището на горния етаж. След подаден сигнал на тел. 112 на място пристигнали екипи на пожарната, които потушили пламъците.

Делото на първа инстанция е минало задочно, без наличието на подсъдимия, защото младежът е бил напуснал рамките на България. Бил е разгласен за Общодържавно търсене с мярка за неотклонение " Задържане под стража " и след подробно търсене не е бил открит.

Условната присъда и разноските по делото в размер на 810 лева са обжалвани, като на 12 декември тази година Апелативен съд – Пловдив е признал младежа за почтен и сумата е присъдена в интерес на страната. Към момента претекстовете на въззивния съд към момента не са оповестени.

Решението предстои на обжалване и митинг в 15-дневен период пред Върховния касационен съд.

 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР