Повече от 300 новинарски издания обявиха кампания в четвъртък срещу

...
Повече от 300 новинарски издания обявиха кампания в четвъртък срещу
Коментари Харесай

Близо 300 новинарски издания в САЩ се обединиха за свободата на словото

Повече от 300 новинарски издания оповестиха акция в четвъртък против офанзивите на президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп и в поддръжка на свободата на печата, оповестява BBC.
" Бостън Глоуб " стартира тази акция предходната седмица, за американската нация да се опълчи на „ мръсната война”, която президентът Тръмп води против медиите. За задачата изданието употребява # EnemyOfNone, в превод зложелател на никого, като това е отпратка към постоянно употребяваният термин от водача на Съединени американски щати по отношение на публицисти, които той не харесва. Той постоянно назовава медийните репортажи „ подправени новини”, а публицистите нападна с термини като „ врагове на хората”.
Експерти от Организация на обединените нации чакат нарастване на риска от принуждение по отношение на публицисти, съобщи БГНЕС.
От " Бостън Глоуб " обявиха, че ще пуснат публикация за „ заплахата от нападките от страна на администрацията по отношение на пресата” на 16-ти август и помолиха и други медии да създадат същото.
Положително на този апел в началото дадоха отговор 100 медийни организации, само че те са към този момент към 350. Част от тях са едни от най-големите американски медии, само че и по-малки локални издания, както и интернационалните медии, като английския вестник Guardian.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР