Повече от 2500 души посетиха концертите на Софийската филхармония в

...
Повече от 2500 души посетиха концертите на Софийската филхармония в
Коментари Харесай

Над 2500 посетиха финалните концерти на Софийската филхармония във "Врана"


Повече от 2500 души посетиха концертите на Софийската филхармония в аристократичната конюнктура на парка в двореца „ Врана “. Всичките пет концерта от цикъла „ Споделете музиката в двореца Врана “ бяха разпродадени авансово, а измежду гостите се видяха и доста задгранични туристи, които не скриха задоволството си от качеството на оркестъра и от красивата конюнктура.

Още първият концерт с музиката от филмите за Джеймс Бонд, дирижиран от шефа на филхармонията маестро Найден Тодоров, обра овациите и даде поръчка за мощен фестивал. На сцената със Софийската филхармония излязоха Милица Гладнишка, Рут Колева, Криста, Ягода Тренева, Живко Станев и Боби Косатката.

Втората вечер предложи една разходка из международната музика. Кварто Квартет и другари демонстрираха, че изкуството стопява границите. Публиката беше омагьосана от гласовете на Вера Гиргинова, Нели Рангелова и Сайра Алтаф от Пакистан, от кларинета на Борислав Йоцов, кавала на Недялко Недялков, контрабаса на Лена Карни, и обоя на Вълчан Вълчанов.

Изключително прочувствен беше третия ден, в който най-малките фенове на филхармонията научиха, какво тъкмо работи диригента.Маестро Павел Златаров освен сподели няколко от тайните на диригентската палка, само че и дружно с най-смелите кандидат-диригенти дирижира „ Малка нощна музика “ от Моцарт. Малко по-късно благодарение на Юлиян Вергов, Илиана Коджабашева, Вера Гиргинова и Валери Турманов описаха една история за вампири и обич – част от просветителните концерти на Фортисимо фамилия.

Събота беше денят, отдаден на мюзикълите. Красивите гласове на вокалните обединения „ Бела Воче “ и „ Славяни “ под диригентството на Славил Димитров и с съпровода на пианиста Стефан Врачев и особено основан струнен квартет от концертмайстори и водачи на групи на филхармонията, показаха обичани песенни шедьоври от българската и международната просвета.

Заключителният концерт в неделя беше дирижиран от Крис Мак Кракен и със солист Кристиян Райхерт – китара, а в програмата прозвучаха творби на Джузепе Верди, Хоакин Родриго, Феликс Менделсон и Пьотр Ил. Чайковски. Нестихващите овации на финала са и най-голямата премия за артистите на финала на мощния креативен сезон.

Концертите във Врана са част от културния календар на Столична община, която се беше погрижила и за безпроблемния достъп до и от парка.

Софийската филхармония благодари на своята аудитория и я чака още веднъж през септември в зала „ България “.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР