Повече от 25 хил. души излязоха за втори ден на

...
Повече от 25 хил. души излязоха за втори ден на
Коментари Харесай

25 хил. души отново излязоха на протест в Букурещ в `бунта на мигрантите`

Повече от 25 хиляди души излязоха за втори ден на митинг в румънската столица Букурещ с искане за оставка на държавното управление. 
 Над 400 души са ранени при митингите в Румъния  Сблъсъци и арести на многохиляден митинг в Букурещ
Протестът в Букурещ е протекъл без произшествия, предава румънската национална организация Agerpres, откакто в първия ден на недоволството имаше близо 500 ранени при конфликти на полицията с протестиращи.

Участниците стачкуваха против политиката на левоцентристкото държавното управление на Социалдемократическата партия (СДП) и Алианса на либералите и демократите и приканиха за оставката му и предварителни избори. Те развяваха знамената на Румъния и някои други страни, скандирайки: - " Няма да си тръгнем "! " Долу държавното управление! ", " Социалдемократическа партия - алената чума! ", " Румъния, разсъни се! ", оповестява " Фокус ".

Основната маса от протестиращи е на живеещи и работещи зад граница румънци.

На площада имаше подразделения на жандармерията и полицията, а също и коли за спешна помощ. Един стачкуващ бе арестуван, откакто се опита да пробие загражденията. Дванайсет участници са се почуствали зле и са получили здравна помощ, двама са били отведени в болница. Хората започнаха да се разотиват към 23 часа. Останали са малобройни групи протестиращи.

Антиправителствените митинги в събота се организираха и в други огромни градове в Румъния - Сибиу, Клуж, Тимишоара, Яш, Брашов и Бая Маре.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР