Повече от 200 маймуни, лемури, прерийни кучета и сурикати са

...
Повече от 200 маймуни, лемури, прерийни кучета и сурикати са
Коментари Харесай

Заради наводнения в Германия: Евакуираха маймуни, лемури и сурикати от зоопарка край Хановер

Повече от 200 маймуни, лемури, прерийни кучета и сурикати са измежду първите животни, които бяха евакуирани от зоопарк в Северна Германия заради наводненията, съобщи ДПА.

Водата е навлязла в някои от загражденията на парк " Серенгети " в град Ходенхаген , северно от Хановер, заяви говорителка на зоопарка.

Засегнатите животни към този момент са настанени на безвредно място, намиращо се също в зоологическата градина. Големи елементи от територията на зоопарка са наводнени и в някои случаи до тях се стига единствено с високопроходими коли.

Ситуацията е изключително сериозна в Масай Мара Лоджес , зона в зоопарка, в която живеят антилопите и жирафите паралелно до къщи за посетители, в които посетителите могат да резервират нощувка и да отседнат там.

В този регион на зоопарка водата към този момент е навлязла в пространствата, в които спят животните, само че те към този момент не са преместени оттова, тъй като водното равнище не е доста високо.

" Преместването на жираф би трябвало да бъде деликатно премислено. Това не е изцяло безвредно ", описа говорителка на зоопарка.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР