Повече от 2 месеца отлежават в МВР сигнали за нарушения

...
Повече от 2 месеца отлежават в МВР сигнали за нарушения
Коментари Харесай

Повече от 2 месеца отлежават в МВР сигнали за нарушения в Александровската болница: Костадин Ангелов

" Повече от 2 месеца отлежават в Министерство на вътрешните работи сигнали за нарушавания в Александровската болница: Костидинов.

Повече от 2 месеца отлежават в Министерство на вътрешните работи сигнали за нарушавания, по които Бойко Рашков мълчи!
 Сигналите касаят престъпления в Александровската болница по време на служебния министър Стойчо Кацаров .
 Очакваме бързата реакция на Рашков ", съобщи някогашният здравен министър от ГЕРБ Костадин Ангелов.



По поводпатаките против него самия проф. Ангелов изясни: Това е следващият спешен политически пиар на Бойко Рашков и за последните месеци той се потвърди като добър политически пиар, само че доста неприятен полицай.

Проф. Ангелов описа, че по време на сегашния шеф на Александровска болница са подписани няколко консултантски контракта с юридически лица. Един от тях е с юридическо лице за 3000 лева за 20 часа, а над това - за 234 лв. за отработен час. Втори контракт с адвокатско сдружение за над 33 хиляди лева А с одитно сдружение - за 32 хиляди лева Имало и още 4 контракта. Това ясно демонстрира, че има развой на разграничени поръчки, изясни някогашният здравен министър.

Затова той изпратил запитване до министъра на опазването на здравето, който назначил одит. Изводът от него е, че подписаните 4 контракта са за над 143 хиляди с Данък добавена стойност. А общата им стойност изисква поръчка по Закон за обществените поръчки. Разделянето значи, че е позволил разделянето на поръчката, с което не са спазени условията на закона, изясни проф. Ангелов. Позовават се на анулирани законови текстове, с цел да могат да се вземат пари от лечебното заведение, добави той.

На 1 февруари той е уведомим Министерство на вътрешните работи за този одитен отчет. До момента Рашков мълчи. Очаквам същата му ангажираност по предпршемането на дейности по тези престъпления, разяснява Ангелов.

Второто престъпление, за което той описа, е за подписан на 15 септември контракт сред министър Стойчо Кацаров и назначения от него директо за създаване на ВиК мрежа на Александровска за 3,5 млн. лева

На 10 декември 2021 г в Търговския указател е записано комерсиално сдружение. На 23 декември се подписват 3 контракта с директно договаряне северното заведение, всеки на стойност 1 млн. лева Пряко догововаряне без социална поръчка, добави той.

В претекстовете на възложителя се споделя, че има изключителни условия, изясни проф. Ангелов. Но даде образец, че преди този момент има безучастие от възложителя от септември до декември. Поръчката е разграничена, с цел да се избегне контролът на АОП, добави той.

Всичко това демонстрира, че възложителят е бил наясно, само че не е подхванал дейности за пускане на различна процедура. Това крие риск за корупционна среда, изясни депутатът от ГЕРБ.

Този изпълнителен шеф е назначен по времето на Стойчо Кацаров като министър. Случващото се наподобява на другаруване, добави проф. Ангелов. Именно по тази причина сигнализирах Министерство на вътрешните работи за безвластие в размер на 3 милиона средства, изясни той.

Очаквам от министър Рашков същия жар за беззаконието, добави проф. Ангелов.
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР