Повече от 1500 допълнителни машини може да са необходими за

...
Повече от 1500 допълнителни машини може да са необходими за
Коментари Харесай

Красимир Ципов: Повече от 1500 допълнителни машини може да са необходими за вота, но процедурата се бави

Повече от 1500 спомагателни машини може да са нужни за вота. Това сподели пред Красимир Ципов от ЦИК, който е и член на ГЕРБ.

По думите му процедурата за закупуване на още машини се бави, а може да се окаже, че трябват и 2000 спомагателни устройства за вота на 11 юли.

Според него изявленията на служебния вътрешен министър Бойко Рашков по отношение на машините в районните структури и изказванията, че може да бъдат манипулирани, не са съответни. " Те към този момент са в избрания от Министерски съвет склад и би трябвало да им се извърши одит ", сподели Ципов.

" Става дума за 90 машини, в това число съставни елементи и аварийни елементи. Успяхме да установим за какви машини става дума, че с част от тях се гласувало на 4 април, само че Бойко Рашков сподели, че чиновници на Министерство на вътрешните работи надали не може да манипулират софтуера на машините. Нека каже какво има поради. Те не са били съпроводени и превозени по надлежния ред. Не са съпроводени от полиция и жандармерия, а с частна куриерска компания са изпратени. От " Сиела Норма " не ни дадоха рационално пояснение за какво са били съпровождани по този метод ", добави Ципов.

Той разяснява и още един значим аспект на изборите, които ще са в разгара на лятото и доста хора ще са на отмора, а точно дали от хотела може да упражним правото си на глас. Ципов изясни, че е направено питане до Министерство на регионалното развитие и има метод това да стане, до момента в който сме на почивката си, само че би трябвало авансово по електронен път да се направи регистрация по сегашен адрес и 14 дни преди вота да се пусне заявление за гласоподаване от мястото, където ще е ваканцията ни.

По думите му опитите с машинно гласоподаване би трябвало да са повече и да се види от влизането в секцията до излизането какво е времето. Поне 4-5 теста би трябвало да се създадат, сподели още Ципов.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР