Повече от 100 тела бяха открити в израелския кибуц Беери,

...
Повече от 100 тела бяха открити в израелския кибуц Беери,
Коментари Харесай

Повече от 100 тела бяха открити в израелския кибуц Беери след атака на Хамас

Повече от 100 тела бяха открити в израелския кибуц Беери, до момента в който последователно се появяват детайлности за ужаса, който се разигра, когато палестински бойци на Хамас започнаха смъртоносната си изненадваща офанзива.

Беери, самоподдържаща се земеделска общественост от 1000 поданици покрай Газа, беше едно от първите места, атакувани от екстремисти, които нарушиха границата рано в събота сутринта, и измежду най-тежко засегнатите.

Цивилни са били убити и взети за заложници, съгласно израелските управляващи и видеоклипове, получени и удостоверени от CNN.

Тежко въоръжени екстремисти дойдоха в Беери на мотоциклети към 7 сутринта, единствено половин час откакто пробиха типично високотехнологичната, строго охранявана гранична стена сред Газа и Израел, демонстрират видеоклипове.

Последва кървава баня. Кадри демонстрират по какъв начин бойци изваждат три тела от кола, преди да откраднат колата и да потеглят на север. Видеото, което за първи път се появи в Telegram, е снимано от камера за наблюдаване в Беери. Си Ен Ен геолокира видеото до кръстовище в североизточната част на кибуца.

Друго видео демонстрира въоръжени бойци, които пленяват петима израелски цивилни, като телата на четирима по-късно се виждат да лежат на земята наоколо в друго видео, доказано от CNN.

Ужасени поданици споделиха пред израелската телевизионна станция Канал 12, че нападателите са ходили от врата на врата, пробвайки се да обхванат в домовете им.

От 107 тела, открити след това, множеството са били на локални поданици на кибуца, макар че някои са били на израелските сили за сигурност, сподели представител на отдела за търсене и избавяне пред CNN.

Традиционно земеделски, кибуците (множествено число за кибуц) са били известни в ранните години на страната, учредени на идеалите за общ живот и земеделие. Около 125 000 души живеят на тях през днешния ден, съгласно Еврейската организация за Израел, и има почти 250 кибуца в Израел.

IDF призна в понеделник, че Be'eri е бил " доста тежко ударен ".

01 бъде Mapbox

„ Мислехме, че ще ни трябват повече стаи (за настаняване на евакуираните). Не ни трябваха всички стаи “, сподели представителят на IDF подполковник Ричард Хехт.

Атаката против Be'eri пристигна почти по същото време, когато бойци на Хамас се нахвърлиха върху музикален фестивал, прочут като Nova, единствено на три благи южно, стреляйки по веселящите се от упор и ограбвайки движимостите им.

Повече от 260 тела бяха открити по-късно на мястото на фестивала, като доста от присъстващите се смятаха за хванати и доведени в Газа, което провокира обезверено търсене от членове на фамилиите и непознати държавни управления.

Редица други градове и селища покрай границата с Газа също бяха атакувани в първата вълна от нахлуване на Хамас, в това число Офаким, Сдерот, Яд Мордехай, Кфар Аза, Ятед и Кисуфим.

Израелските управляващи пресмятат, че към 1000 бойци на Хамас са нарушили границата от Газа, като броят на жертвите нараства през уикенда, когато Израел предприе атака и бомбардира гъсто обитаемата територия с въздушни удари.

Досега минимум 900 души са починали в Израел и хиляди са ранени, настояват публични лица. Министерството на здравеопазването на Газа заяви в понеделник, че броят на смъртните случаи е достигнал 687 души, в това число 140 деца - брой, който се чака да нарасне, защото Израел стопира доставките на електричество, храна, вода и гориво за палестинския анклав.

Безпрецедентната офанзива на Хамас също по този начин повдигна въпроси по отношение на очевидния неуспех на израелската войска и разследващия уред – който IDF до момента продължаваше да заобикаля, потвърждавайки, че Израел се концентрира първо върху борбата. „ Ще приказваме за случилото се от разследваща позиция по-късно “, сподели Хехт в събота.

С предходни репортажи от Пол П. Мърфи от CNN, Джанлука Мецофиоре и Катлийн Маграмо.

Източник: cnn.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР