Повече от 100 компании по света ще започнат да тестват

...
Повече от 100 компании по света ще започнат да тестват
Коментари Харесай

Повече от 100 компании по света започват тестове на частни 5G мрежи през 2020

Повече от 100 компании по света ще стартират да тестват частни 5G внедрявания до края на 2020 година, а роботите  за професионални услуги ще надминат по брой индустриалните роботи през 2020 година и по доходи – през 2021 година Това сочи новият отчет на Делойт „ Прогнози в региона на технологиите, медиите и телекомуникациите ”.

Той преглежда три съществени тематики: обособените технологии стават все по-взаимосвързани и взаимозависими, като вследствие на това се усилва тяхното влияние и стойност; смарт телефоните, компютрите, тв приемниците, корпоративните центрове за бази данни и програмен продукт и интернетът на нещата ще донесат по-голямата част от приходите в региона на технологиите, медиите и телекомуникациите; и на последно място: услуги и артикули, които са се смятали за непостижими в предишното, ще станат действителност през 2020 година

„ През 2020 година ще стартираме да виждаме резултат на балдахин, при който играчите в промишлеността ще работят в по-тясно съдействие дружно - обособени технологии, като AI чипове, роботи и частни 5G мрежи ще станат по-добре свързани и ще създадат вероятни нововъведения като орбитни спътници, летящи ниско до Земята и други “, обясни Пол Салломи, вицепрезидент на LLP, Делойт и водач в софтуерния бранш в Съединени американски щати.

Изкуствен разсъдък от ново потомство

Ново потомство чипове на изкуствен интелект (AI) ще понижи фрустрацията, породена от неналичието на интернет връзка на смарт телефоните. Те ще улеснят " превозването " на AI към устройствата. Делойт предвижда, че през 2020 година ще бъдат продадени повече от 750 милиона чипове или елементи от AI чипове, които извършват или форсират дилемите за машинно образование на самите устройства, а не в далечен център за данни, както и че крайният пазар на AI чипове ще продължава да се развива доста по-бързо от общия пазар на чипове.

Частни 5G мрежи

Делойт предвижда, че повече от 100 компании по света ще стартират да тестват частни 5G внедрения до края на 2020 година, като дружно ще влагат няколко стотин милиона в труд и съоръжение. За доста от най-големите бизнеси в света, частният 5G интернет евентуално ще се трансформира в желан избор, изключително за индустриални среди като индустриални предприятия, логистични центрове и пристанища.

Запознайте се с новия си сътрудник, робот

От съвсем един милион роботи, които Делойт чака да бъдат продадени за корпоративна приложимост през 2020 година, малко над половината ще бъдат професионални сервизни роботи, като ще генерират доходи от над 16 милиарда щатски $ – 30% повече, в сравнение с през 2019 година Роботите за професионални услуги ще надминат по брой индустриалните роботи през 2020 година и по доходи – през 2021 година

Мога ли да имам реклама със наличието си?

Делойт предвижда, че световните доходи от видео услуги, които се поддържат от реклами, ще доближат почти 32 милиарда щатски $ през 2020 година Азия, в това число Китай и Индия, ще генерира доходи от 15,5 милиарда щатски $ през 2020 година, което е съвсем половината от общата сума в света. В Китай, Индия и в Азиатско-Тихоокеанския район рекламното видео е преобладаващият модел за даване на стрийминг на потребителите. За разлика от това, в Съединени американски щати множеството предложения за видео непосредствено към консуматори са основани на модела на безвъзмезден абонамент.

Още за прогнозите на Делойт във връзка с трендовете в технологиите, медиите и телекомуникациите през 2020 година

· Орбитни спътници, летящи ниско до Земята: До края на 2020 година в нискоземна орбита ще има над 700 спътника, чиято цел е да предложат световен широколентов интернет (за съпоставяне в края на 2019 година броят им е към 200). Тези нови „ мега- съзвездия “ на орбиталните широколентови станции евентуално ще прибавят повече от 16 000 самостоятелни спътника към тази численост през идващите години.

· Аудиокниги и подкасти: През 2020 година световният пазар на аудиокниги ще нарасне с 25% до 5 милиарда щатски $, а световният пазар на подкастинг ще нарасне с 30% по отношение на 2019 година, с цел да доближи 1,1 милиарда $ през 2020 година

· По-умен смарт телефон: Пазарът на мултипликатори на смарт телефони (хардуер, наличие, услуги) ще донесе 459 милиарда $ доходи единствено през 2020 година и ще пораства сред 5% и 10% годишно до 2023 година Това значи, че през 2023 година пазарът на мултипликатори на смарт телефони евентуално ще генерира доходи от над половин трилион $ годишно.

· Работната мощ на интернет: Делойт също по този начин предвижда, че световният пазар на мрежа за доставка на наличие (CDN) ще доближи 14 милиарда щатски $ през 2020 година, което е повече от 25% по отношение на плануваните през 2019 година 11 милиарда $. Пазарът ще се удвои до 30 милиарда щатски $ до 2025 година, комплициран годишен ритъм на напредък от над 16%.

· На работа с велосипед: Десетки милиарди спомагателни велосипедни пътувания годишно ще се осъществят през 2022 година Увеличението на колоезденето ще удвои броя на елементарните консуматори на колела в доста огромни градове по света, където колоезденето до работа към момента е необичайност. Делойт предвижда нарастване с 1% точка на каузи на хората, които употребяват колела, с цел да се придвижат до работа за интервала от 2019 година до 2022 година Между 2020 и 2023 година се чака да бъдат продадени над 130 млн. електронни велосипеда.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР