Повече няма да видим фигурите от Паметника на Съветската армия,

...
Повече няма да видим фигурите от Паметника на Съветската армия,
Коментари Харесай

Кристиан Вигенин: Повече няма да видим фигурите от Паметника на Съветската армия

Повече няма да забележим фигурите от Паметника на Съветската войска, ще бъдат нарязани на части. Лъжат ни, че ще ги възвръщат. Това сподели зам.-председателят на Българска социалистическа партия Кристиан Вигенин в " Още от деня ".

" Положихме доста старания да спрем тази подигравка с историята на България. В момента нелегално се демонтират фигурите от монумента. Входирахме искове в Административния съд, в Софийския градски съд, чакаме изговаряне. В момента цялата тази апаратура с крана, с оградата и скелето, това е нелегално. Има условия, когато такива неща би трябвало да се случат - би трябвало да има ограничения за обезопасяване, които не са взети ", акцентира Вигенин.

Той изясни какво е станало на срещата, която Българска социалистическа партия изиска с премиера за ориста на монумента:

" Премиерът се опита да отхвърли от себе си отговорността, несъмнено подкрепил е демонтирането на паметника. Това е нарязване, а не разглобяване. Кранът, който е конфигуриран там не може по съответен метод да вдигне фигурите. Няма проект къде да отидат тези фигури. Те се нарязват и в никакъв случай повече няма да ги забележим. Лъжат ни, че ще ги възвръщат ", сподели Вигенин.

Вижте целия диалог във видеото


Последвайте ни във и

Вече може да ни гледате и в
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР