Повече не можем да си позволим лукса да пропускаме поколение

...
Повече не можем да си позволим лукса да пропускаме поколение
Коментари Харесай

Ученици от две пловдивски училища спечелиха безплатна екскурзия заради патриотичното си дело

„ Повече не можем да си позволим лукса да пропущаме потомство след потомство да не знае нищо за национални будители и велики българи! “. Това сподели доцент Кирчо Атанасов по време на тържествено отчитане на резултатите от 13-тото издание на националния план „ Народните будители и Аз “. В състезанието присъединяване взеха близо 80 000 възпитаници от цялата страна.
Прочетете още
Децата твориха в няколко обособени категории - есе, къс роман, рисунка, стихотворение, мултимедийна изява, снимка и декламация.

„ Това бе една в действителност голямо изпитание на всички в тази зала, по тази причина желая най-сърдечно да ви благодаря. Както не един път съм казвал, планът има за цел да показа имената на тези български възрожденци и персони, оставили своя отпечатък в израстването на нашият народ и страна. Това е урок по родолюбие на всички участници, от който младите се орис блестящо да показват своята национална еднаквост “, добави някогашният шеф на Математическата в Пловдив. 



„ Учениците водят собствен разговор с историческите персони и историята. Творбите на учениците до седми клас, се отличават с детска почтеност. Там няма да открием огромните метафори, само че те са откровено чуствени. При огромната възрастова група 8-12 клас, към този момент се появява нещо напълно друго. Появява се сдържаност към нашето съвремие, търсене на отговори и подпомагане от предишните дни “, това съобщи Таня Караиванова – книжовен редактор и ръководител на съдружие „ Образование и литература “, журирала при състезанието.

„ Без младежите, този план щеше да бъде просто заряд “, съобщи прочувствено тя и благодари на всички дали своята „ духовна сила “ за развиването на плана.

На сцената се появи и победителката в категория стихотворения, дребната Елена Георгиева от 7 г клас, която е създател на творбата “Апосотоле, лети ”. Тя е ученик на СУ “Любен Каравелов ” в Несебър. Елена завоюва бурните овации на публиката и специфичните посетители с чуственото си стихотворение.



Рецитацията си показа и ученичката от ОУ “Отец Паисий ” в Батак Надя Тумбева (6 кл.), отдадена на Апостола. Тя е огромният победител в категорията за възрастовата си група.  

Кметът Здравко Димитров награди с ваучер за взаимна екскурзии 6 д клас на Средно учебно заведение „ Черноризец Храбър “. Те са спечелили първо място в групово съревнование сред паралелките на 8 учебни заведения в град Пловдив. Затова получават тридневна експурзия до Самуиловата цитадела, Рилски и Роженски манастир.

Ученциите от 6 а клас от Основно учебно заведение „ Тодор Каблешков “, станали втори в надпреварата, отиват на еднодневна екскурзия до Сопот и Карлово. 





Останалите спечелили в класирането на 13-то издание в обособените категории на състезанието „ националните будители и аз “ може да видите:.

Рисунките на спечелилите в състезанието:

Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР