Повече на брой, но по-кратки почивки предпочитат българите през това

...
Повече на брой, но по-кратки почивки предпочитат българите през това
Коментари Харесай

Цените на почивките започват да падат

Повече на брой, само че по-кратки почивки избират българите през това лято. Много хора разчитат и на офертите в последния миг, които през август ще са с 30% по-евтини. Данните са на Института за разбори и оценки в туризма. След идната седмица цените ще стартират да падат. Някъде в края на август ще бъдат с към 30% по-ниски от това, което е било на първи. Това сподели пред " Нова нюз " шефът на института Румен Драганов.
" Туристическият сезон е постоянен. Около 100 хиляди души има на плажа на Слънчев бряг. Вчера полицията охранявала 450 хиляди единствено в Слънчев бряг. Общо в община Несебър има към 550 хиляди туристи. На морето общо ние имаме към 1,5 милиона кревати ", разкри той.
Според него има майки и деца от чужбина, които стоят по три месеца, тъй като толкоз е разрешението за престой за тези, които имат някаква форма на виза. " Има и възрастни хора, за които е по-атрактивно да бъдат тук на курорт и да употребяват един апартамент, който е на четвърта или пета линия, където нощувката е 30 лв.. Една скара с бира е 11 лв., т.е. много по-евтино от страната, от която те идват. Единият вид хора са пътешественици, които обикалят и желаят да видят повече места, а другите са българи, които работят. И от 1 септември новата вълна от туристи ще намерят извънредно преференциални цени по цялото Черноморие, тъй като към този момент почват да затварят обособени хотели, само че остават отново, споделям, жилища, частни квартири ", уточни Драганов.>
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР