Повече хора тази година ще получат подкрепа с хранителни продукти

...
Повече хора тази година ще получат подкрепа с хранителни продукти
Коментари Харесай

Повече хора ще получат хранителни пакети като помощ тази година

Повече хора тази година ще получат поддръжка с хранителни артикули и " топъл обяд " от публичните трапезарии по оперативната стратегия за подкрепяне на най-нуждаещите се, сподели общественият министър Бисер Петков по време на съвещанието на парламентарната комисия по труда и обществената политика. Той дава отговор на настоящи въпроси на народни представители.

Министърът посочи, че ще бъдат подкрепени към 400 000 души, до момента в който през предходната година поддръжка са получили към 320 000 хора и фамилии.

Социалното министерство разшири обсега на получаващите хранителни пакети като към главната група се прибавиха хора с трайни увреждания с несъмнено право на непозната помощ, които имат ниски персонални приходи и получават месечната добавка за обществена интеграция, фамилиите с месечните помощи за развъждане на дете с трайно увреждане, както и майките или осиновителките, които заради непълен стаж са на месечно подкрепяне през първата година на детето.

Към спомагателната група правоимащи, които получават закупени, само че неразпределени и непотърсени храни, също се прибавиха хора с трайни увреждания, които заради невисок приход не са в положение да посрещат свои витални потребности, в това число хора и фамилии, на които е отказано обществено подкрепяне или е обезпечена единствено еднократна помощ. Право на безвъзмезден ще имат и фамилии на самотноживеещи пенсионери с ниски приходи, като прагът за достъп за тях ще е линията на беднотия.

В отговор на питането на ръководителя на обществената комисия Хасан Адемов, министърът сподели, че осъществяването на програмата върви обикновено, а първото разпределяне на хранителни артикули ще е през март, като сега се подписват контракти за нови четири позиции.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР