Повдигнатото обвинение срещу мен е все едно съм пресякъл на

...
Повдигнатото обвинение срещу мен е все едно съм пресякъл на
Коментари Харесай

Москов: Разкарват ме като мечка по съдилищата

Повдигнатото обвиняване против мен е " все едно съм пресякъл на зелен светофар ". Получихме обвинителния акт, само че до каква степен сме се срещнали, е различен въпрос.

Това разгласи някогашният здравен министър Петър Москов преди началото на днешното правосъдно съвещание. Той дружно със заместника му Адам Персенски са упрекнати за вноса на дарените турски ваксини " Пентаксим ", " Еувакс Б " и " Тетадиф ".

 Прокуратурата упрекна Петър Москов за вноса на турски ваксини
Прокуратурата упрекна Петър Москов за вноса на турски ваксини

Наложена е мярка " подписка "

Москов посочи, че няма нито едно изречение в обвинителния акт, който да показва каква е виновността му във връзка с дарените ваксини.

" Кой ще изтрие сълзите и страха на хората от самото начало, в което се разигравам като мечка по съдилищата. Българска социалистическа партия и Движение за права и свободи ли ", запита някогашният здравен министър.

На въпрос какво мисли за препоръчаната от Министерство на здравеопазването нова здравна застраховк а, Москов означи, че има други хора във властта, които би трябвало да решат, само че неговото персонално мнение е, че тя няма да докара до нищо положително.

 Делото против Петър Москов за имунизациите потегли
Делото против Петър Москов за имунизациите потегли

Адвокат Менко Менков няма срещу да разпита и премиера в правосъдната зала

Припомняме, Петър Москов и заместника му Адам Персенски са упрекнати по отношение на вноса като подаяние на имунизациите " Пентаксим ", " Еувакс Б " и " Тетадиф ". Подсъдими са и трима от " Бул Био НЦЗПБ " ЕООД.

Москов е упрекнат за това, че на 9 юли 2015 година в качеството си министър на опазването на здравето не е извършил служебните си отговорности. Москов е приел подаяние от Министерство на здравеопазването на Турция под формата на 100 хиляди дози ваксина за дец а " Пентаксим " - 0.5 мл. " и 100 хиляди дози ваксина за " Хепатит Б " - " Еувакс Б ", като обаче имунизациите не са позволени за приложимост на територията на България. Поради това не биха могли да отговорят на потребностите на имунизационния календар в страната.

 Петър Москов на разпит за имунизациите
Петър Москов на разпит за имунизациите

Призован е в Столичното разследване дружно със собствен заместител

Заради дейностите на Москов здравното ведомство е ощетено с 325 233,87 лева . Неимуществените вреди пък са свързани с това, че престижът на Министерство на здравеопазването пада и се основава съмнение в у жителите за активността по имунизиране на деца.

Това дефинира действието като изключително " тежък случай ". Законът планува наказване " отнемане от независимост " от 3 до 10 г .

Второто обвиняване на някогашния здравен министър е, че на 27 ноември 2015 година като помощник съзнателно е улеснил подписване на неизгодна договорка с " Бул Био НЦЗПБ " ЕООД за подаяние на 5 000 000 дози ваксини " БЦЖ ". От това са произтекли обилни вреди за " Бул Био " ЕООД в размер на 427 788,31 лева с Данък добавена стойност, 2097, 96 лева застраховки и 12 221,22 лева транспортни разноски.

 Неимуществените вреди на Москов
Неимуществените вреди на Москов

А това е, което дефинира действието му като " изключително тежък случай "

Третото обвиняване на Москов е за това, че в интервала 20 юни 2016 година - 1 юли 2016 година, като министър на опазването на здравето и принципал на " Бул Био НЦЗПБ " ЕООД, не е упражнил нужния надзор върху работа на лица , на които е предоставено ръководството на публично имущество. Тези дейности са довели до вреди в размер на 110 003, 46 лева

 Обвиняват Петър Москов в три закононарушения Обновена
Обвиняват Петър Москов в три закононарушения

Всички министри ще бъдат разпитани в Следствието
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР