Повдигнато е обвинение срещу Ангел Папалезов, директор на сектор “Културно-исторически

...
Повдигнато е обвинение срещу Ангел Папалезов, директор на сектор “Културно-исторически
Коментари Харесай

Шеф в “Национална полиция“ е с обвинение за участие в организирана престъпна група, ръководена от Божков

Повдигнато е обвиняване против Ангел Папалезов, шеф на бранш “Културно-исторически полезности “ в Главна дирекция “Национална полиция “, заяви ръководителят на Специализираната прокуратура Валентина Маджарова.

Обвинението е за присъединяване в проведена незаконна група за трафик на културни полезности и пране на пари.

Папалезов е с мярка за неотклонение " подписка ".

" Действително едно процесуално следствено деяние в един кабинет, да, кабинетът се намира в Главна дирекция " Национална полиция ", защото лицето, което се обследва в формираното досъдебно произвеждане работи там. Този български жител все още към този момент е предявено обвиняване за закононарушение по член 321, алинея 3. Т. е. присъединяване в проведена незаконна група с користна цел, директната цел на групата е трафик и държане на движими културни полезности, само че също по този начин и осъществяване на пране на пари. Много държа да отбележа, че в действителност ръководителят на тази група, съгласно предявеното обвиняване и съгласно доказателствената цялост, досега по това досъдебно произвеждане е господин Васил Божков ", съобщи Маджарова, представена от Българска национална телевизия.

От прокуратурата не прецизираха по кое време и по какъв метод, като началник на тази незаконна група, ще бъде повдигнато обвиняване на Васил Божков. Допълниха, че по следствията, по които на него към този момент са му повдигнати обвинявания, има и такова за корист с културно исторически полезности.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР