Повдигнати са две обвинения ни икономиста Владимир Каролев – за

Повдигнати са две обвинения ни икономиста Владимир Каролев – за ...

Повдигнаха две обвинения на Каролев, определиха му гаранция 50 000 лв..


Повдигнати са две обвинения ни икономиста Владимир Каролев – за нарушаване на карантината и за заблуждаваща публикация в социалните мрежи, съобщиха от прокуратурата за bTV.

Той ще бъде освободен срещу парична гаранция от 50 000 лв., трябва да я внесе до две седмици.
Владимир Каролев е задържан в Разлог за нарушаване на карантината По думите му не е нарушил нито един закон и ще съди държавата в Страсбург
Каролев беше задържан вчера в Разлог, а за това се разбра снощи от негов пост във „Фейсбук“. На обяд със столичен автомобил на МВР Владимир Каролев беше преместен от Благоевград в столичната полиция.

Преди дни на фейсбук страницата си Каролев съобщил, че е отишъл в Разлог и Банско.Той е представил декларация на временните КПП-та, с която сам се е командировал в хотелски комплекс в Разлог, „с цел консервиране на хотела и комплекса, осигуряване на охрана, помощ на служителите“.
Проверят Владимир Каролев за декларация с невярно съдържание На икономиста обаче все още не е повдигнато обвинение
От близо седмица целият град Банско е под карантина за 14 дни, след като бяха установени няколко случая на заразени с COVID-19.

Във връзка с извънредното положение от 21 март беше въведена и забрана да се пътува между областните градове, освен ако не е по неотложна необходимост.

Държавното обвинение се самосезира след публикациите на икономиста в социалните мрежи и образува досъдебно производство.Още снощи Каролев обяви, че не е нарушил нито един закон и ще съди България в Страстбург.

Източник: btvnovinite.bg