Повдигнаха обвинение на задържания 42-годишен мексиканец за убийството в Хасково,

...
Повдигнаха обвинение на задържания 42-годишен мексиканец за убийството в Хасково,
Коментари Харесай

Повдигнаха обвинение на задържания мексиканец за убийството в Хасково

Повдигнаха обвиняване на арестувания 42-годишен мексиканец за убийството в Хасково, оповестиха от прокуратурата.

На 13 февруари той съзнателно е умъртвил 33-годишният Тургай Сали чрез прострелване с огнестрелно оръжие. Обвиняемият е арестуван за период до 72 часа.  Предстои прокуратурата да внесе искане в съда за установяване на мярка за неотклонение - непрекъснат арест по отношение на него.

На 14 февруари проверяващите разкриха на брифинг детайлности за убийството.  Простреляният 33-годишен мъж от Хасково е починал в болничното заведение в Пловдив. Около 1:30 часа в неделя в полицията е получен сигнал за мъж, легнал на улица в безпомощно положение, с огнестрелна рана в региона на седалището.

Откаран е в болница в Хасково, а след това е трансфериран в Пловдив. За това закононарушение се планува пожизнен затвор, пожизнен затвор без право на подмяна или отнемане от независимост от 15 до 20 години.

Иззети са две гилзи от  два бойни патрона . Изстрелите са били два. Иззети са движимости, които сочат и потвърждават закононарушение, спомагат за потвърждаване на причинителя. Разпитани са голям брой жители. 

Полицаите са съумели да разпитат и жертвата , който дал изложение на своя нападател - облекла, физика и други характерни признаци, което е помогнало да се конкретизира кой може да е причинител.

Предполагаемият причинител е бил в Хасково от 12 февруари, ден преди о нападението. Той е пристигнал през Северна Македония. Работи се по всички версии - личностни, връзка с любовна история, както и разпространяване на опиати. До момента не е изключена нито една, без да са събрани задоволително доказателства.

Една от версиите е да има връзка със случая от 2018 година с двама братя от Хасково, единият от които е арестуван в Гърция. Убитият се е занимавал с търговия на хранителни добавки . Не е престъпно проявен.

Припомняме, че в неделя се проведе  спецакция на полицията в Хасково. Униформените блокираха изходите на града в търсене на стрелеца.  
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР