Повдигнаха обвинение на мъж, убил съпругата си в състояние на

...
Повдигнаха обвинение на мъж, убил съпругата си в състояние на
Коментари Харесай

Обвиняват мъж за убийството на жена му - тормозела го системно и го нападнала с нож

Повдигнаха обвиняване на мъж, умъртвил брачната половинка си в положение на мощно неспокойствие, провокирано от жертвата.

Случаят е от 25 март предходната година в София.

Подсъдимият е упрекнат от Софийската градска прокуратура в съзнателно ликвидиране по изключително непосилен метод.

Според обвинителния акт фамилният живот на двамата съпрузи бил придружен от спорове и кавги, които постоянно прераствали във физическо принуждение от страна на потърпевшата към брачна половинка ѝ. В моменти на експанзия тя вземала нож, заплашвайки мъжа си, бутала го на земята, заключвала го в дома им , вдигала кавги, в случай че той беседва с други хора.

Обвиняемият бил претърпял няколко инфаркта и инсулта и се нуждаел от помощ в всекидневието. Пострадалата била с тежка меланхолия и детайли на неуравновесеност , диагностицирани от доктор. Вследствие на непрекъснатите спорове и раздразнителни положения в фамилията мъжът развил продължителен стрес и астенизация, безсилие, изтощение и уязвимост.

В деня на убийството, към 7.30 часа обвиненият и жертвата били в дома си в столичния ж.к. " Младост ". Обвиняемият желал да излезе, с цел да си купи вестник и кафе, само че жена му забранила, взела ключовете му и го заключила в жилището. Към 7.50 часа се върнала назад и се насочила нападателно към него. Той ѝ споделил, че ще се обади на полиция или на сина си и взел телефон. Това разгневило дамата, която изтръгнала телефонната слушалка от ръцете на брачна половинка си, изскубнала кабела на телефона, блъснала мъжа си на земята, взела нож, заплашила го, че ще почине и протегнала ръка към него с ножа . Двамата се сборичкали, като обвиненият съумял да вземе ножа.

Афектиран, той почнал да нанася голям брой удари с ножа по лицето, шията и гърдите на брачната половинка си. С породените ѝ пострадвания тя съумяла да напусне жилището, позвънила на съседи за помощ, след което издъхнала на площадката сред стълбите.

Предстои Софийският градски съд да насрочи разпоредително съвещание по делото.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР