Поучителна история за една дъщеря, която от разглезено момиче се

...
Поучителна история за една дъщеря, която от разглезено момиче се
Коментари Харесай

Тежката съдба на момиче, изгонено от дома от строгия си баща

Поучителна история за една щерка, която от капризно момиче се трансформира в сполучлива бизнес дама. И всичко това с помощта на постъпката на татко й.

Жените от време на време имат сложна орис. Те са принудени да се оправят с всички компликации, които животът им сервира. Но не престават да вървят с високо вдигната глава. Крехките им плещи от време на време изтръпват от цялата неправда на живота, само че не престават да вървят напред. И все пак те излизат от всички обстановки като победителки.

Майката на Анита умряла, когато тя била единствено на 3 години. Болестта пристигнала толкоз ненадейно, че просто нямали време да създадат нещо. Баща й се опитал да й даде всичко, което могъл. Тя била заобиколена с внимание, обич, грижи. Но от време на време това може да разглези едно дете.

Стаята й била претъпкана с кукли и рокли. Но момичето пораснало и потребностите й също.

Последната капка била, когато се прибрала мъртво пияна една заран, с цел да желае още пари от татко си. Коленете й били в рани, а телефонът – строшен. Едва загатнала за парите и незабавно изтичала в тоалетната. След опияняващите питиета се почувствала доста зле.

На идната заран очаквала следващата поучителна лекция и бързо помиряване с татко си. Просто постоянно е било по този начин и тя решила, че и този път татко й ще направи същото. Той постоянно бил благ с нея. Но търпението му се изчерпало.

Той я хванал безмълвно за ръката и я изпратил до вратата, подавайки й един куфар.

В куфара имало малко облекла, пари за храна и книги. Качил я в колата и я изпратил на село.

Къщата на баба й била доста дребна и скромна. Недоволството против татко й не й разрешило да стартира да прави, каквото и да е. След известно време гладът й напомнил, че е време за ястие.

Приготвила си странна примес от брашно, мляко, яйца и масло. Трябвало да се получат палачинки, а не нещо безвкусно.

В началото просто пила мляко и яла самун. На идващия ден тя се пробвала да направи чорба. Опитала се да изпържи и картофи, само че се наложило да изтича на улицата с димящ тиган в ръце.

Забелязал я млад мъж, който минавал около къщата и й оказал помощ да го потуши. Той се засмял и попитал какво готви. И когато чул историята за супата, почнал да се смее още повече. Отначало тя била афектирана, само че по-късно, младежът предложил помощта си. Приготвянето на чорба за него не било проблем, защото работел в ресторант.

Вижте още: Кореспонденцията с някогашния мотив за терзание ли е?

Тя осъзнала, че ситуацията й въпреки всичко не е толкоз неприятно. Започнала да готви, да почиства къщата, да чете книги. Храната й може и да не е била съвършена, само че всякога ставала по-добра. Андрей почнал постоянно да я кани на разходки.

Когато бащата пристигнал след 2 месеца да види по какъв начин живее щерка му бил прелестно сюрпризиран и даже плакал от наслада. Той й предложил да се прибере, само че тя не поискала. Не желала да напусне Андрей и бизнеса си. Постигнала всичко сама, само че татко й оказал помощ да построи характера си.

Сега тя е една сполучлива бизнесдама, която си спомня с признателност постъпката на татко си, който тогава считала за изменник. Но по-късно, за първи път сготвила чорба сама, почистила къщата, основала първата си чанта.

Това е една поучителна история с благополучен край.

Източник: bukvarche.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР