Потвърдена е смъртта на шестима души и изчезването на до

...
Потвърдена е смъртта на шестима души и изчезването на до
Коментари Харесай

Ледник се срути в Италия, загинаха 6 души, а 20 се водят изчезнали

Потвърдена е гибелта на шестима души и изгубването на до 20 души след сриването на хладилник в неделя, при което се е свлякъл лед, вода и скали по ската на известна планина за туризъм в Италия, оповестява Политико.

Бедствието на 3343-метровия връх Мармолада, най-високата планина в Доломитите, е станало след интервал на дълготрайно стопляне. Данните демонстрират, че от май насам температурата на върха се задържа най-вече над нулата.

В неделя вечерта Националният корпус за алпийско и пещерно избавяне удостовери предварителния брой на починалите в Туитър. Информационна организация ANSA заяви, че още 20 души са изчезнали. Девет души са ранени.

В понеделник сутринта министър-председателят Марио Драги се насочи към региона, с цел да оцени вредите.

В изказване на Палацо Киджи се споделя, че Драги е изразил " най-дълбоките си съболезнования за жертвите на ужасното сриване на Мармолада. Правителството е покрай фамилиите им и до всички ранени. "

В момента се организират избавителни действия, макар че заради неустойчивостта на ледената завивка над нея е рисково да се работи в региона под ледника.

Прокуратурата в Тренто е образувала кореспонденция за сриването, заяви ANSA, с цел да проверява дали служебна немарливост е довела до гибелта на туристите.

 

Pierre Teyssot/AFP via Getty Images

 

``
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР