Потресаващо! Така може да се нарече състоянието на студентското общежитие

...
Потресаващо! Така може да се нарече състоянието на студентското общежитие
Коментари Харесай

Студенти от Пловдив потресени от състоянието на важна за тях сграда

Потресаващо! Така може да се назова положението на студентското общежитие „ Димитър Благоев “, намиращо се в гр. Пловдив на бул. „ България “ № 121, на територията на Езикова гимназия „ Иван Вазов “ и Езикова гимназия „ Пловдив “.
Представители на Националното посланичество на студентските препоръки в Република България направиха ревизия на постройката, която е затворена и не действа по предопределение. Тя с повърхност 600 м2 по кадастралната карта (550м2 по АОС от 1998г) включва 4 етажа и е с опция за настаняване до 225 студенти. Затворена е за прилагане от години предвид на неприятните битови условия в нея. Сградата е благосъстоятелност на „ Студентски столове и общежития “ ЕАД и с решение на Общински съвет – гр. Пловдив през 1998 година е публикуван акт за общинска благосъстоятелност и все още е необитаема.
През месец май 2023 година общината още веднъж актува територията като общинска благосъстоятелност.
Всичко това се случва на фона на забележителен дефицит на близо 1000 места в студентските общежития.
Председателят на НПСС Даниел Парушев и представители на организацията, Студентските препоръки в Пловдив и „ ССО “ ЕАД разгледаха постройката, с цел да се срещнат с ситуацията и опциите за ремонт.
Посещението е и по отношение на зародило напрежение от студентската общественост по тематиката, за което НПСС показва цялостната си поддръжка към студентите.
Организацията към този момент има планувана среща с кмета на община Пловдив – Здравко Димитров и Председателя на Общинския съвет – инж. Александър Държиков, с цел да се търсят нужните решения за даване на постройката за прилагане като Студентско общежитие.
НПСС ще упорства за финансиране от Министерски съвет по програмата за възобновяване на студентските общежития да бъдат заделени средства за ремонт на блока, в който близо 300 места в Следствен отдел към окръжна прокуратура „ Димитър Благоев “ да бъдат предоставени за прилагане на студентската юноша в Пловдив.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР