Потребителските цени в Япония са се повишили с 0,8 процента

...
Потребителските цени в Япония са се повишили с 0,8 процента
Коментари Харесай

Инфлацията се забавя в Япония. Потребителските цени доста под здравословните нива

Потребителските цени в Япония са се повишили с 0,8 % на годишна основа през май, забавяйки се по отношение на 0,9-те % през предходния месец, заяви през днешния ден държавното управление,.

Това е 28-и следващ месец на напредък на този индикатор, само че нивото на инфлацията е надалеч от здравословните 2%, заложено от Bank of Japan през април 2013 година.

Инфлацията даже не се е доближила до целевото си ниво макар дългогодишните нападателни ограничения на банката за либерализиране на паричната политика, отбелязва ДПА.

Японската централна банка реши въпреки всичко през вчерашния ден да резервира непроменена паричната си политика, заявявайки, че японската стопанска система се е развивала с сдържан ритъм.

Bank of Japan предвижда през април, че инфлацията ще нарасне с 0,9 % за настоящата финансова година, която завършва в края на март 2020 година.

Не се чака инфлацията до доближи до 2% даже през финансовата 2021 година, която завършва през март, сочи предварителна оценка на банката. Предвижда се нивото на инфлацията тогава да доближи 1,6 %.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР