Потребителски и търговски групи се притесняват от липсата на правоприлагане

...
Потребителски и търговски групи се притесняват от липсата на правоприлагане
Коментари Харесай

Политика на ЕС. Надзорният съвет за цифрови услуги ще започне да се среща, тъй като правилата на ЕС за онлайн платформата влизат в сила

Потребителски и търговски групи се тормозят от неналичието на правоприлагане и насоки, защото разпоредбите влизат в действие за всички платформи.

Надзорен съвет на Европейски Съюз, отговарящ за мониторинга на цифровите платформи, ще се срещне публично за първи път в понеделник (19 февруари). Бордът, основан според Закона за цифровите услуги на Европейски Съюз (DSA), като една от първите си задания ще прегледа насоките за намаляване на рисковете за изборните процеси, заяви през днешния ден Европейската комисия.

Комитетът, състоящ се от национални регулаторни органи и Европейската комисия, би трябвало да подсигурява, че потребителите на интернет получават идентични права, където и да е основан уеб страница.

DSA, препоръчан от Комисията през 2020 година наложи строги отговорности за бистрота на онлайн платформите и пазарите. От събота разпоредбите – които към този момент се ползват за най-големите онлайн платформи – ще обиден и по-малки платформи като Vinted, Temu и eBay.

Бордът, който се събра неофиц...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР