Потребителите все по-често стават жертви и на криптомайнериСлед известно затишие,

...
Потребителите все по-често стават жертви и на криптомайнериСлед известно затишие,
Коментари Харесай

Вирусът WannaCry се активизира отново

Потребителите все по-често стават жертви и на криптомайнери

След известно мъртвило, криптиращите вируси още веднъж се активизираха (източник: CC0 Public Domain)

В края на предходната година е записана нараснала интензивност на криптиращия вирус WannaCry . В някои градове като Москва делът на тези хакерски атаки се е покачил до 28%, оповестяват съветски медии.

Вирусът WannaCry нашумя в последните години с офанзивите против компании и институции, на които аргументи съществени вреди. Злонамереният програмен продукт от сходен тип, прочут като рансъмуер, криптира данните на компютрите и желае откуп от техните притежатели, с цел да отключи достъпа.
още по тематиката
След известно мъртвило, WannaCry се е задействал още веднъж към края на предходната година. По данни на АО „ Електронна Москва ”, през третото тримесечие на 2018 година делът на офанзивите с WannaCry в съветската столица е достигнал 28%.

В допълнение, експертите по сигурност следят възходящ интензитет на офанзивите, при които на компютрите на жертвите се конфигурират стратегии за рандеман на криптовалута. Освен че лишават систематични запаси, криптомайнерите могат да крадат и потребителски данни, предизвестяват специалистите.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР