Потребителите на Windows 11 ще получат нови функции за повече

...
Потребителите на Windows 11 ще получат нови функции за повече
Коментари Харесай

Пет страхотни функции, очаквани в Windows 11


Потребителите на Windows 11 ще получат нови функционалности за повече улеснение
(снимка: Microsoft)

Microsoft към този момент пусна една функционална актуализация на Windows 11 тази година. „ Moment 5 ” обаче беше много незначителна, единствено с няколко по-съществени промени и нови функционалности. Но версия 24H2, която се чака през втората половина на 2024 година, ще предложи на потребителите доста повече.

Въпреки че цялостният лист с нови функционалности в Windows 11 24H2 към момента не е приключен, към този момент са известни много промени, които скоро ще се появят в операционната система. Ето пет нови готини функционалности, определени от Neowin, като някои от тях ще дойдат преди версия 24H2:

1. Използване на телефона като уеб камера

Windows 11 скоро ще разреши потребление на Android смарт телефона като безжична уеб камера. Съвременните телефони имат страхотни камери и даже скъпите уеб камери постоянно не могат да доближат техните благоприятни условия. Бъдещите актуализации на Windows ще създадат допустимо потреблението на камерите на смарт телефоните за видео диалози през компютър, използване на спомагателни резултати (HDR, например) и други

Microsoft желае да направи преживяването допустимо най-удобно. Windows 11 ще предложи специфичен падащ прозорец с всички контроли и спомагателна информация, като положение на връзката и равнище на батерията. В момента опцията за потребление на смарт телефони с Android като уеб камери на компютри с Windows 11 е налична за всички членове на програмата Windows Insiders с приложението Link to Windows версия 1.24012 и по-нови.

Microsoft желае да направи преживяването в Windows 11 допустимо най-удобно
(снимка: Microsoft)

2. По-дълбока интеграция на Copilot

AI помощникът Copilot в Windows към момента има доста стеснен набор от фактически потребни функционалности, свързани с Windows. За благополучие, Microsoft прави своя нов AI помощник по-способен във връзка с взаимоотношението с хардуера. Скоро Copilot ще може да сканира за Wi-Fi мрежи, да демонстрира информация за устройството, да регистрира равнището на батерията, да превключва режима за икономисване на батерията, да почиства част от хранилището, да прави екранна фотография, да взаимодейства с функционалностите за досегаемост и други

Това може да не звучи прекомерно впечатляващо, само че в действителност ще направи работата с Windows компютър доста по-лесна за неопитните консуматори.

3. Вграден генератор на QR кодове

Това е много нищожно изобретение, само че такива дребни неща постоянно вършат една операционна система комфортна. Една от бъдещите актуализации на Windows ще разреши генериране на QR кодове при шерване на връзки, което прави прехвърлянето на уеб страници от компютър на телефон доста по-лесно. Няма да се постанова повече изпращане на връзки по имейл или очакване браузърът Edge да синхронизира историята.

4. Нов енергоспестяващ режим

Microsoft работи върху разширение на съществуващия енергоспестяващ режим до повече устройства, а точно настолни компютри, които обичайно не разчитат на акумулаторни акумулатори. Новият енергоспестяващ режим ще размени повече продуктивност за живот на батерията и ще понижи потреблението на сила при постигане на несъмнено равнище на батерията или даже когато компютърът се зарежда от електрическата мрежата.

Включването на функционалността за икономисване на сила от приложението “Настройки ” или падащия прозорец “Бързи настройки ” ще сложи нова икона на лист в региона за известяван, с цел да осведоми, че системата работи на по-ниско равнище на продуктивност, с цел да пести сила.

5. Още джаджи за заключен екран

Екранът за заключване в Windows 11 скоро ще демонстрира повече потребна информация. Текущата му версия разрешава слагане на джаджа за времето, а бъдещите актуализации ще прибавят още варианти, да вземем за пример акции, трафик, спортни игри и други Разбира се, тези джаджи не са наложителни, тъй че въпреки всичко потребителите ще могат да започват елементарен и чист заключен екран на своя компютър с Windows 11.

Бъдещите актуализации на Windows 11 ще прибавят още джаджи на изводи екран
(снимка: Microsoft)

Бонус: бутон за освежаване на Wi-Fi

Безжичната мрежа най-сетне ще получи специфичен бутон за освежаване, с който потребителите ще могат да сканират наново за налични мрежи, в случай че не намерят тази, от която се нуждаят. Трудно е да се каже за какво използването на това малко нещо лиши на Microsoft толкоз време, само че по-добре късно, в сравнение с в никакъв случай.

Това са единствено пет страхотни функционалности, които скоро ще се появят в Windows 11. Предстоящата версия Windows 11 24H2 ще донесе доста повече по-късно тази година, тъй че се чакат забавни вести от Microsoft. Списъкът с нововъведения ще бъде обновен след събитието Surface през май 2024 година и конференцията Build 2024, където се чака Microsoft да разгласи доста нови AI и други функционалности.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР