Потребителите на стоки и услуги в Европа скоро ще могат

...
Потребителите на стоки и услуги в Европа скоро ще могат
Коментари Харесай

Европейските потребители стават като американските

Потребителите на артикули и услуги в Европа скоро ще могат да завеждат групови искове като група в съда. Днес Европейският парламент одобри законодателство, което им обезпечава право като завежданите в Съединени американски щати групови правосъдни искове, осведоми Агенция Франс Прес.

Мярката ще стане закон в границите на идващите две години.

Според Европейската потребителска организация сега единствено шест страни членки на Европейски Съюз (Белгия, Франция, Италия, Португалия, Испания и Швеция) имат система за групово обезщетение.

Законодателството на Европейски Съюз значи, че всички 27 страни членки ще би трябвало да разрешат на потребителите да завеждат групови искове против търговец или компания, която им е предизвикала изгубили и вреди.

Целта е отбрана на потребителите от корпорациите и попречване заплащане на високи разноски за правосъдни каузи от ищците.

Подходът на Европейски Съюз е по-различен от груповите искове в Съединени американски щати.

Депутатите утвърдиха законодателството по време на видеоконферентна връзка поради ковид. Те не гласоподаваха предлагането, тъй като не бяха импортирани ремонти на постигнатото през юни съглашение сред Народното събрание и страните членки на Общността.

Европейската комисия предложи самодейността през 2018 година след свадите към " Дизелгейт ".
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР