Потребителите могат да криптират данните по време на тяхното използванеОблачните

...
Потребителите могат да криптират данните по време на тяхното използванеОблачните
Коментари Харесай

Google повишава сигурността в облака с AMD EPYC

Потребителите могат да криптират данните по време на тяхното потребление

Облачните виртуални машини на Гугъл се укрепват с функционалности за сигурност на AMD EPYC
(снимка: AMD)

Конфиденциалните виртуални решения на Гугъл се възползват от разширените функционалности за сигурност на сървърните чипове AMD EPYC. Двете компании оповестиха бета версия на Confidential Virtual Machines (VMs) за Гугъл Compute Engine, снабдени с 2-ро потомство EPYC процесори.

Първият артикул от гамата Confidential Computing на Гугъл Cloud – Confidential VMs – разрешава на потребителите да криптират данните по време на тяхното потребление, до момента в който се обработват, а освен когато са „ неподвижен ” или „ в трансфер ”. Базирани на N2D фамилията виртуални машини за Гугъл Compute Engine, конфиденциалните виртуални машини разрешават криптиране и на най-чувствителната информация в облака, до момента в който същата се обработва.

„ В Гугъл Cloud считаме, че бъдещето на облачните изчислителни среди ще се придвижва с ускорени темпове към частни, криптирани услуги, където потребителите могат да бъдат сигурни, че конфиденциалността на техните данни е постоянно под надзор. За да помогнем на клиентите да създадат този преход, ние създадохме Confidential VMs, първия артикул в нашето портфолио Гугъл Cloud Confidential Computing, ” сподели Винт Серф, вицепрезидент и основен интернет-евангелист на Гугъл.
още по тематиката
„ Използвайки разширените технологии за сигурност в процесорите AMD EPYC, ние създадохме нова технология, която разрешава на клиентите да криптират своите данни в облака, до момента в който те се обработват, и да отключат изчислителни сюжети, които досега не са били вероятни ”, добавя Винт Сърф.

Когато фирмите реалокират най-разнообразни задания в облака, заради елементарно ръководство, машабируемост и понижени разноски, те постоянно се въздържат да вършат това с по-чувствителните процеси поради тяхната сигурност, разяснява Дан Макнамара, старши вицепрезидент и шеф на поделението за сървърен бизнес в AMD.

За да основат убеденост у клиентите, че могат да реалокират своите чувствителни задания в облака, AMD и Гугъл създадоха дружно Гугъл Confidential VMs. Така клиентите могат да се възползват от функционалността Secure Encrypted Virtualization в процесорите AMD EPYC, която оказва помощ за основаване на унифицирано, непрекъснато равнище на хардуерно-базирана сигурност за приложенията и дилемите в облака.

Процесорите AMD EPYC са в основата на над 120 типа виртуални машини на снабдители на облачни услуги в целия свят, които поддържат разнородни задания и приложения, изискващи висока продуктивност и сигурност. AMD също по този начин се ангажира да движи напред разработките по сигурността в облака, като неотдавна се причисли към Консорциума за конфиденциални изчислителни среди (Confidential Computing Consortium).
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР