Потребители в мрежата се обединяват около идеята на входа на

...
Потребители в мрежата се обединяват около идеята на входа на
Коментари Харесай

Чипът дебне. Искат кръчми с ваксинирани келнери

Потребители в мрежата се сплотяват към концепцията на входа на заведенията да бъдат поставяни специфични стикери от Регионалните здравни инспекции, които да демонстрират, че личният състав е имунизиран против COVID-19.

В мрежата обаче не липсват и антиваксъри – най-вече представители на сектора, сподели инспекция на „ Монитор ”.

Онлайн петицията, обвързвана с корона стикерите, е събрала едвам 52 подписа за два дни.

Някои от поддръжниците на концепцията даже са на мнение, че „ в случай че в заведенията за хранене не се вкара наложителна имунизация, не би трябвало да им се разрешава да отворят още веднъж.

От сектора обаче отвръщат на удара – четири пъти повече консуматори подписват петициите в мрежата, които споделят „ не ” на имунизациите в ресторантьорския отрасъл. Чрез своите дейности те се афишират срещу дискриминирането на бранша, като показват, че сходни условия не са въвеждани за работещите в комерсиалните центрове и огромните вериги.

„ Подписвам, тъй като всеки има право да избира дали да се имунизира, или не, а в случай че това не е по настояванията и удовлетворението на други, то същите нарушават правата на първите ”, гласи всеобщото мнение на чиновниците, които дефинират себе си като „ опитни мишки ”.

По думите на вицепремиера и министър на туризма Марияна Николова обаче никой не може да подсигурява, че няма да им наново затваряне поради епидемиологичната конюнктура в страната. Във връзка с имунизацията в бранша тя разяснява, че имунизацията е целесъобразна, само че остава въпрос на персонален избор.

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР