Потребители на Facebook групата Собственици на електромобили в България“ съобщиха,

...
Потребители на Facebook групата Собственици на електромобили в България“ съобщиха,
Коментари Харесай

В центъра на София разработват електромобила с най-бързо зареждане

Потребители на Фейсбук групата „ Собственици на електрически автомобили в България “ оповестиха, че са забелязали тестов първообраз на електрическия автомобил с най-бързо зареждане в света – Xpeng G9. Луксозният всъдеход даже е сниман на видео от Боби Софрониев, който показа фрагментите с нас.



По всичко се вижда, че колата е в развой на разработка и макар, че дизайнът ѝ бе оголен по време на формалната премиера В Китай през ноември месец 2021 година, а първите бройки към този момент бяха предоставени на азиатски медии за проби, " джипът " към момента носи камуфлажно покритие. Китайската марка счита да навлезе и на пазара в Европа, като това ще се случи най-рано през 2023 година. Вероятно засеченият в София първообраз е част точно от плануваната европейска инвазия, въпреки да нямаме информация за това какво тъкмо прави колата в страната ни и дали наличието и има връзка с някоя от фирмите в автомобилния или софтуерния бранш.



Според китайски проби, колата може да измине към 700 километра с едно зареждане или към 610 километра приравнено към познатия в Европа WLTP стандарт. Топ модификацията пък може да се похвали с ускоряване до 100км/ч за единствено 3.9 секунди, както и зареждане на батерията от 10% до 80% за единствено 15 минути.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР