Потребител на Reddit представи програма за наблюдение температурата на конекторите

...
Потребител на Reddit представи програма за наблюдение температурата на конекторите
Коментари Харесай

Любител създаде помощна програма за предупреждаване собствениците на RTX 4090, че е възможно прегряването на 12VHPWR конектора

Потребител на Reddit показа стратегия за наблюдаване температурата на конекторите от вида 12VHPWR, в това число на графичните карти Nvidia RTX 4090. Софтуерът употребява относително на ниска цена датчик, който мери тази температура.

Според потребителя с прякор u/mamolengo този датчик може да бъде закупен за 8-10 $ от Amazon, а множеството дънни платки имат конектори, които го поддържат. Самият той е свързал датчика към Corsair iCUE Commander Pro.

Разработеното приложение прочита данните от датчика и подава команда, когато температурата на съединителя доближи „ несъмнено равнище “. Така да вземем за пример приложението може да бъде програмирано да понижи лимита на мощността на графичния процесор, да приключи обещано приложение/игра или неотложно да изключи компютъра. Приложението в Linux системата на потребителя му дава опция да прочита температурата на датчика и скоростта на въртене на вентилатора.

Приложението може да се употребява и за евентуално попречване на повреди от неправилни връзки и на вредите, които могат да бъдат породени. В последния случай потребителите ще могат да оповестяват за възникването на прекомерно високи температури на производителя на графичния процесор, за картата да бъде ремонтирана гаранционно.

Потребителите още веднъж започнаха да се оплакват от разтопяването на конекторите 12VHPWR на графичните карти GeForce RTX 4090. В един от случаите това се е случило на 1000W страна на зареждането BeQuiet Dark Power 13.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР