Потоп и в Пловдив!Спряха движението в района на Скобелева майка“

...
Потоп и в Пловдив!Спряха движението в района на Скобелева майка“
Коментари Харесай

Потоп и в Пловдив, Марица залива бреговете

Потоп и в Пловдив!

Спряха придвижването в региона на „ Скобелева майка “ при кръговото поради наводняване вследствие на изобилния дъжд.  Три екипа на полицията са на място, контролират и насочват придвижването в посока надлеза. Съвместно с общината е основана организация за отводняване на дъждоприемните шахти в сектора и подсигуряване на безпрепятственото прекосяване в региона, написа " Марица ".

От полицията поучават водачите в Пловдив да избират различни направления, в случай че им се постанова да минават през подлеза на улица „ Гладстон “, бул. „ Марица “- в зоната под ЖП моста, както и през „ Коматевски възел “, където също има наводнени сектори и е допустимо покачване на водното равнище.

Движението по „ Кукленско шосе “ се извърша в естествен темп. 
Следи се непрестанно и ситуацията в общините Куклен и Родопи, на чиято територия се намират микроязовири и водоеми. Към момента няма заплаха от преливане или разкъсване на насипи.

Нивото на река Марица се подвигна единствено за една нощ след продължаващите значителни дъждове.

От Областната администрация сега събират данни за настоящото положение на реките в региона.

Водата към този момент стартира да залива южния й бряг, който е на някои места е по-нисък. Цялата повърхност сред моста на УХТ и " Герджика ", която в естествени дни се употребява за разходки и места за лов на риба към този момент е на половина покрита.

Пясъчните крайбрежия на островите също са под вода.

В подлезите под мостовете отново има събрана вода и колите забавят с цел да преминат.

Висока вълна на реката след значителни дъждове имаше през август 2005.  Сегашното равнище към момента е надалеч от това.

За разлика оттогава, в този момент крайбрежията на Марица са много обрасли.

 

 

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР