Потенциалната ваксина срещу коронавирус, разработена от американската компания Pfizer и

...
Потенциалната ваксина срещу коронавирус, разработена от американската компания Pfizer и
Коментари Харесай

Потенциалната ваксина срещу коронавирус показва повече от 90%

Потенциалната ваксина против ковид, създадена от американската компания Pfizer и немската BioNTech, демонстрира повече от 90% успеваемост по време на проби, оповестиха производителите.

" Днес е страховит ден за науката и човечеството. Първата част от резултатите от нашата трета фаза от клинични изпитвания на ваксина та COVID-19 дава първични доказателства, че нашето лекарство може да предотврати коронавирусни инфекции ", сподели изпълнителният шеф Алберт Бурла.

Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп към този момент реагира на тези резултати и ги назова " страхотна вест ". " Фондовите пазари се повишават, ваксина та идва скоро. Съобщава се, че тя е ефикасна на 90%. Каква страхотна вест ", написа в Twitter Тръмп.

Според американските медии, в случай че американският регулатор незабавно утвърди ваксина та, първите дози от нея ще бъдат налични за медицинския личен състав до края на тази година.

 

Pfizer, дружно с Moderna, чиито проучвания се финансират от държавното управление на Съединени американски щати, организират последната, трета фаза от клиничните изпитвания за ваксини. Американските управляващи към този момент са запазили огромни количества от медикамента и са подготвени да стартират да го популяризират в цялата страна незабавно откакто медикаментите бъдат утвърдени за употреба
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР