Потенциалът за развитие на търговско-икономическите отношения между България Латвия е

...
Потенциалът за развитие на търговско-икономическите отношения между България Латвия е
Коментари Харесай

Президентът на Латвия изрази подкрепата си за присъединяването на България към Шенген

Потенциалът за развиване на търговско-икономическите връзки сред България Латвия е висок и следва да бъде насърчаван. Това съобщи президентът Румен Радев Румен Георгиев Радев е български боен, генерал-майор от запаса. Бивш... към профила, който организира във Варшава работна среща с латвийския си сътрудник Раймондс Вейонис в границите на присъединяване си в самодейността "Три морета ", оповестиха от прессекретариата на президента.

Румен Радев и Раймондс Вейонис подчертаха положителните двустранни връзки сред двете страни и градивното съдействие в границите на Европейския съюз и НАТО. Водещ акцент на диалога беше гарантирането на сигурността и битката с тероризма. Българският държавен глава още веднъж прикани за общ европейски проект за деяние при положение на ненадейно повишаване на миграционния напън върху външните европейски граници.

Президентът Вейонис съобщи цялостната си поддръжка за присъединение на България към Шенгенското пространство. Раймондс Вейонис увери Румен Радев, че страната му има подготвеност да показа с България и опита си във въвеждането на общата европейска валута. "България може да разчита на Латвия, която има опит в подготовката за присъединение към Еврозоната ", съобщи латвийският президент. Румен Радев от своя страна предложения военни от Латвия да се включат в ученията на НАТО, които се организират в България.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР