, посветени на отговорното потребление на ресурсите, посрещат жителите и

...
, посветени на отговорното потребление на ресурсите, посрещат жителите и
Коментари Харесай

Музейко влиза в хипермаркетите на Kaufland в Стара Загора

, отдадени на виновното ползване на ресурсите, посрещат жителите и гостите на Стара Загора в хипермаркетите на Kaufland в града. Те са хазаин на пътуващата експозиция #ЗаеднодействайСМузейко, основана от детски теоретичен център „ Музейко “ в партньорство с Kaufland.

До края на януари идната година деца и родители ще имат опция да прегледат инсталациите „ Къде отиват играчките? “, „ Осветление “, „ Водата вкъщи “ и „ Сортер за преработване “ и да научат любопитни обстоятелства за опазването на околната среда.

Модулът “Къде отиват играчките? “ подчертава върху това какво се случва с тях, в случай че не ги изхвърлим на вярното място. Целта на инсталацията е да провокира размисъл за свръхпроизводството и използването на играчки, с които се замърсяват океаните. Модулът може да бъде забелязан в хипермаркета на Kaufland на ул. „ Стамо Пулев “ 2.

Модул “Осветление “, който сега е изложен в Kaufland на ул. „ Иван Вазов “ 2, стимулира спестяването на електрическа сила и споделя по какъв начин да се усъвършенства осветлението, тъй че да не замърсяваме околната среда с крушки.

Двата модула от изложбата ще останат в Стара Загора до края на ноември. В началото на декември „ Къде отиват играчките? “ и „ Осветление “ ще правят отстъпка място на други два, които са част от изложбата – „ Водата вкъщи “ и „ Сортер за преработване “, и които ще останат в Стара Загора до края на януари 2023-та. Те „ описват “ за какво е значимо да рециклираме, по какъв начин водата стига до чешмите, къде отива по-късно и по какъв начин да я използваме отговорно.

#ЗаеднодействайСМузейко е първата просветителна галерия на детски теоретичен център Музейко, която беше открита отвън неговата територия. Това се случи през юни предходната година, когато модулите на експозицията бяха ситуирани в хипермаркети на Kaufland в София. В продължение на шест месеца те се ротираха сред разнообразни обекти на компанията в столицата, след което се събраха за първи път на едно място – в Музейко. След като остана и там шест месеца, изложбата стартира да пътува из цялата страната. Първата й спирка беше Пловдив. От октомври експозицията е в Стара Загора.

Проектът #ЗаеднодействайСМузейко е в партньорство с Kaufland България и с поддръжката на Екобулпак България АД, Булекопак АД, Софийска вода – част от Групата Веолия. Освен просветителната галерия, той включва също и онлайн платформа. Там деца и родители могат да се срещнат с главните тематики на изложбата.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР