„Постоянно следим ситуацията около спасяване на българските моряци, блокирани от

...
„Постоянно следим ситуацията около спасяване на българските моряци, блокирани от
Коментари Харесай

Митрофанова: Русия спаси моряците от „Царевна” ВИДЕО

„ Постоянно следим обстановката към избавяне на българските моряци, блокирани от украинските националисти в пристанището на Мариупол. На 13 април 15 членове на екипажа на кораба “Царевна” – измежду които 14 жители на България – са евакуирани в Донецк. Искам да ви уверя, че съветската страна прави всичко належащо да обезпечи сигурността им и последващото връщане в родината ". Това уточни съветският дипломат у нас Елеонора Митрофанова в седмичния си брифинг в обществените мрежи.

„ Специалната интервенция по демилитаризацията и денацификацията на незаконния киевски режим, който в продължение на 8 години е подлагал на геноцид популацията на Донецката и Луганската Народни Републики, се развива в сходство с одобрените проекти на Министерството на защитата. Тактиката на бойните дейности е направена изхождайки от нуждата да се изпълнят поставените от Президента на Русия задания при минимални загуби измежду персоналния състав на съветските Въоръжени сили. Продължава освобождението на Мариупол. В резултат на сполучливите настъпателни дейности на Въоръжените сили на Русия в региона на металургичния комбинат " Илич " сложиха оръжие и непринудено се предадоха над една хиляда морски пехотинци на ВСУ. Ранени получиха нужна здравна помощ. Руската Федерация непрестанно оказва всестранна филантропична помощ на потърпевши поданици на Донбас и на следените региони на Украйна. Организирани са коридори за безвредно излизане на локалните поданици от зоната на боевете. Украинските националисти употребяват мирни жители като " жив щит ", заплашвайки със гибел им пречат да се изтеглят, безсистемно разстрелват колони на отървали се от главорезите бежанци ", разяснява Митрофанова.

„ Престъпният режим в Киев ускорява антируската агитация, като всеобщо тиражира в западните медии подправени вести за сякаш използване на принуждение от страна на Въоръжените сили на Русия по отношение на елементарни украинци. В тази работа бандеровците не подценяват нищо - като се пробват да обвинят Русия в " зверствата ", жертват безскрупулно десетки животи на лични жители ", сподели още тя.

За доставки на оръжия за украинските въоръжени сили

В подтекста на продължаващите обсъждения в българския истаблишмънт по тематиката на доставки на оръжия (включително от руски произход) и екипировка за украинските националисти, желая още веднъж да подчертая, че сходен жест от страна на публична София ще спомага единствено за ескалиране на обстановката в Украйна, както и ще има съществени отрицателни последствия за руско-българските връзки.



Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР