Постоянно действащ експертен консултативен съвет ще бъде създаден към министъра

...
Постоянно действащ експертен консултативен съвет ще бъде създаден към министъра
Коментари Харесай

Създават постоянно действащ експертен консултативен съвет към министъра на финансите

Постоянно настоящ експертен съвещателен съвет ще бъде основан към министъра на финансите. В него ще участват представители на Министерството на финансите, Агенцията по публични поръчки, Агенцията за държавна финансова ревизия и Изпълнителната организация " Одит на средствата от Европейския съюз ". За присъединяване в работата на съвета се канят и представители на Сметната палата. При нужда в съвещанията на съвета могат да се притеглят представители на други институции с подготвеност по обсъжданите въпроси. Това взеха решение депутатите, приемайки на второ четене измененията в Закона за публичните поръчки. 

Миналия петък Народното събрание гласоподава част от предлаганите в закона промени. С някои от признатите тогава текстове бяха нараснали стойностните прагове за възлагане на публични поръчки, написа Българска телеграфна агенция. 

Съветът ще проучва използването на закона и издава насоки за уеднаквяване на практиката на методическите, контролните и одитните органи. Насоките са със наложителен темперамент за използване от всички органи, осъществяващи надзор по възлагането на публични поръчки, в това число и тези включени в системата за ръководство и надзор на средствата от Европейския съюз. Съставът на съвета се дефинира със заповед на министъра на финансите, а активността му се урежда с правила, одобрени от министъра на финансите.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР