Постоянният представител на САЩ в ООН Ники Хейли заяви, че

...
Постоянният представител на САЩ в ООН Ники Хейли заяви, че
Коментари Харесай

САЩ се обяви за нови санкции на ООН срещу Северна Корея

Постоянният представител на Съединени американски щати в Организация на обединените нации Ники Хейли съобщи, че страната ѝ ще показа пред Съвета за сигурност на Организация на обединените нации нова проекторезолюция, налагаща наказания против Северна Корея, откакто тя изстреля първата си междуконтинентална балистична ракета, съобщи Агенция Франс Прес, представена от Труд. „ Севернокорейското изстрелване на ракета е ясна и остра военна ескалация “, съобщи Хейли по време на изключително събиране на Съвета. „ В околните дни ще представим пред Съвета за сигурност резолюция, която да издигне интернационалния отговор съразмерно на новата ескалация на КНДР “, добави тя.

Хейли съобщи още, че Америка е подготвена да употребява военна мощ против Северна Корея в отговор на нейното ракетно тестване, написа „ Индипендънт„.

По думите й тестването на междуконтиненталната балистична ракета (МКБР), която може евентуално да попадне на територията на американския щат Аляска „ е безконтролно и безразсъдно и прави света по-опасно място “. Хейли добави, че Съединени американски щати са подготвени да употребяват всичките си благоприятни условия, в това число и военна мощ, с цел да възпрат Северна Корея при нужда.

„ Една от нашите благоприятни условия лежи в нашите значими военни сили. Ние ще ги използваме при нужда, само че избираме да не ни се постанова да отиваме в тази посока “, уточни още представителят на Съединени американски щати в Организация на обединените нации.

Другите благоприятни условия за въздържане включват по-строги наказания против страната, за които Хейли съобщи, че ще бъдат оповестени в околните дни. Тя добави, че Съединени американски щати могат да доближат до там, че да прекратят търговията си със страните, които не престават да търгуват със Северна Корея.

Министърът на защитата на Съединени американски щати Джеймс Матис акцентира „ стоманения ангажимент “ на страната си към отбраната на Япония и към даването на „ разширено въздържане, посредством потребление на цялостния набор на американските благоприятни условия “, съобщи Ройтерс.
„ Джеймс Матис е уверил в това своя японски сътрудник Томоми Инада по време на телефонен диалог, по време на който двамата са разискали скорошното ракетно тестване на Северна Корея “, написа в публично заявление на Пентагона.

Изпълняващият длъжността специфичен делегат на Русия в Организация на обединените нации Владимир Сафронков съобщи, че страната счита за неприемлива опцията да се употребяват военни ограничения за разрешаването на проблемите в Корейския полуостров, съобщи Интерфакс.
„ Възможността да се употребяват военни ограничения за решението на проблемите на Корейския полуостров би трябвало да се изключи “, съобщи Сафронков по време на изявление на изключителното съвещание на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации по отношение на КНДР.

Сафронков прикани към ново начало в договарянията във връзка с казуса на Корейския полуостров, съобщи РИА Новости.
По време на своя тирада пред Съвета за сигурност на Организация на обединените нации той прикани всички забъркани страни към „ по-скорошното възобновяване на разговора по всеобхващащото решение на казуса на Корейския полуостров “.

„ Възможността за потребление на военни ограничения за решаването на проблемите на Корейския полуостров би трябвало да бъде изключена. Изразяваме поддръжка към това Северна и Южна Корея да водят разговор и съвещания, да демонстрират една към друга благожелателност, да усъвършенстват връзките между тях “, съобщи Сафронков.

Постоянният делегат на Китай в Организация на обединените нации Лиу Джею акцентира, че военните дейности „ не са опция “ при оправянето с рецесията в Северна Корея.

„ Китай постоянно се е противостоял против хаоса и спора на Корейския полуостров. Военните дейности не би трябвало да са опция в това отношение “, съобщи Лиу Джею по време на изключителното събиране на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации, обвързван със обстановката в КНДР.

Според командира на силите на Съединени американски щати на Корейския полуостров ген. Винсент Бруукс единственото нещо, което дели Съединени американски щати и Южна Корея от подновяването на войната против Северна Корея е „ самоконтролът “ – преграда, която съгласно него, може да бъде отстранена когато и да е, съобщи Politico.

„ Самоконтролът, който е избор, е нещото което отделя примирието от войната. Както демонстрираха скорошните учения сред силите на Съединени американски щати и Южна Корея, ние можем да променим своя избор, в случай че по този начин бъде подредено от държавните глави на страните “, съобщи ген. Бруукс. „ Би било смъртоносна неточност, в случай че някой счита иначе “.

„ Въпреки непрекъснатите провокации на Северна Корея, съюзът сред Южна Корея и Съединени американски щати поддържа самообладание и самоконтрол “, съобщи на собствен ред ген. Лин Сун-джин, ръководител на генералния щаб на южнокорейската войска. „ Готови сме да предприемем решителни ограничения когато и да е, в случай че има заповед за това. Всеки, който мисли друго, прави доста неправилна преценка “, уточни той.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР