Постоянният представител на Руската федерация към международните организации във Виена

...
Постоянният представител на Руската федерация към международните организации във Виена
Коментари Харесай

Русия се надява обстрелът срещу Запорожката АЕЦ да спре

Постоянният представител на Руската федерация към интернационалните организации във Виена Михаил Улянов се надява на преустановяване на обстрела на Запорожката атомна електроцентрала  (ЗАЕЦ) след изключителното съвещание на Съвета на шефовете на Международната организация за атомна сила (МААЕ), отдадено на това опасност, оповестява ТАСС.

" Времето ще покаже какъв брой ефикасна е била днешната среща. Все още се надявам да няма нови офанзиви е резултат от това. Нямаше през вчерашния ден, нямаше и през днешния ден.  Ние свикахме това събитие. Затова бих оценил последното съвещание със знак плюс, без да го преувеличавам, несъмнено, само че това можехме и трябваше да създадем в тази обстановка ", сподели Улянов пред съветски публицисти след събитието.
 МААЕ натъртва: Атакуването на нуклеарна централа е безусловно неразрешено
МААЕ натъртва: Атакуването на нуклеарна централа е безусловно неразрешено

Ядреният контролен орган на ООн заседава изключително поради ударите по Запорожката АЕЦ

Припомняме, че генералният шеф на МААЕ Рафаел Гроси съобщи в четвъртък, че ударът по електроцентралата рискува да промени войната в Украйна.

Изявлението си той направи по време на изключителното съвещание на Управителния съвет на МААЕ.

По негови думи " най-скорошните офанзиви " са посочили " изострен пореден миг в тази война ".

Гроси акцентира какъв брой е значимо лицата, вземащи военни решения , да се придържат към петте съответни правилото на МААЕ за отбрана на нуклеарната сигурност и прикани международната общественост да се стреми към деескалация на актуалната тежка обстановка.
 МААЕ заседава изключително за офанзивите против Запорожката АЕЦ
МААЕ заседава изключително за офанзивите против Запорожката АЕЦ

По искане на Русия

" Атакуването на атомна електроцентрала е безусловно неразрешено. Атакуването на Запорожката АЕЦ значи застрашаване на нуклеарната сигурност. Сред тези, които могат да бъдат наранени най-пряко, са хората, които работят в централата, и специалистите на МААЕ ", предизвести той.

В сряда стана ясно, че Управителният съвет на Международната организация за атомна сила за разискване на офанзивите против Запорожката АЕЦ.

Също през вчерашния ден Русия упрекна Украйна откакто и в неделя - най-голямата в Европа, като поразиха главните защитни структури на един от реакторите. Тогава МААЕ посочи, че нуклеарната сигурност не е наранена.
 Русия назова украинската офанзива против Запорожката АЕЦ
Русия назова украинската офанзива против Запорожката АЕЦ " рискова провокация "

Киевският режим продължавал терористичната си активност

Русия и Украйна в офанзиви против Запорожката АЕЦ,
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР