Постоянният комитет на Бернската конвенция е решил да не отваря

...
Постоянният комитет на Бернската конвенция е решил да не отваря
Коментари Харесай

Бернската конвенция няма да отваря досие за Струма, но ще държи проекта под око

Постоянният комитет на Бернската спогодба е решил да не отваря досие по въпроса за трасето на автомагистрала " Струма " през Кресненското дефиле, което визира предпазени територии от европейската екомрежа Натура 200, само че ще продължава да държи под око развиването на плана и даже евентуално ще бъде изпратена задача, която да ревизира нещата на място.

Това стана ясно от известие на Министерството на околната среда и водите, в което се прецизира че въпросът за трасето на автомагистралата през Кресненското дефиле остава като " вероятен файл ", както е било през последните 4 години до момента. Това решение е взето на съвещание на Постоянния комитет, което се организира от 3 до 6 декември в Страсбург.

Комитетът е предложил да се изпрати задача на място, чиято задача би трябвало да бъде конкретизирана на идващ стадий.

Бюрото и Постоянният комитет на Бернската спогодба ще продължат да наблюдават развиването на плана и дейностите на страната за запазване на биоразнообразието в региона на Кресненското дефиле, допълват от екомедомството.

Само преди два дни Комисията по петиции на Европейския парламент пък реши да затвори петиция против градежа на автомагистрала " Струма " през Кресненското дефиле. Въпреки яростният спор в комисията, нейният ръководител Долорес Монсерат (ЕНП) означи, че наблюдението на евродепутатите повече не се постанова, тъй като Европейската комисия би одобрила план за градеж, единствено в случай че дава отговор на условията за опазването на околната среда.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР