Постижението на настоящето и бъдещето - изкуственият интелект - увеличава

...
Постижението на настоящето и бъдещето - изкуственият интелект - увеличава
Коментари Харесай

Защо изкуственият интелект плаши учените?

Постижението на сегашното и бъдещето - изкуственият разсъдък - усилва неравенствата по света, а усъвършенстването му би трябвало да се подложи на прецизна регулация, що се отнася по-специално до технологиите за лицево различаване, се споделя в отчет на учени, представен от Ройтерс и Франс прес.

Нюйоркският университет посочи първите отрицателни последици от потреблението на технологии на изкуствения разсъдък, които са все по-често употребявани в всекидневието. Системи за широкомащабно събиране и разбор на данни, за автоматизация на процеси и самостоятелно образование на машини са употребявани в опазването на здравето, образованието, изявленията за работа и правосъдната система, без подобаващи структури за надзор, считат учените.

Те са обезпокоени от потреблението на изкуствения разсъдък в разнообразни браншове, от човешки запаси до обществени служби. Изглежда, че в някои области изкуственият разсъдък усилва неравенството, като дава информация и средства за надзор в ръцете на властимащите, до момента в който не притежаващите власт са лишени от тях.

Лицевото различаване, което към този момент е доста публикувано, и правещото първите си стъпки прочувствено различаване от машини откриха приложение прекомерно бързо, демонстрира проучването. Правителства и предприятия би трябвало да спрат да употребяват лицевото различаване в обществен и политически подтекст, до момента в който рисковете не бъдат опознати по-добре.

Идентифицирането на страсти би трябвало да бъде неразрешено, като се имат поради обвързваните с въпросната технология несигурни преценки. Тя не би трябвало да играе роля за взимане на решения по време на изявленията за работа, медицински съвещания, срещи със застрахователи или при слагане на оценки на възпитаници в учебно заведение.

Учените също така пледират инженери и разработчици да бъдат осведомени по-добре за вероятните последици от потреблението на основаните от тях апарати и компютърни стратегии.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР