Постигнато е споразумение с протестиращите организации от секторите плодове, зеленчуци,

...
Постигнато е споразумение с протестиращите организации от секторите плодове, зеленчуци,
Коментари Харесай

Биоземеделците договориха да си имат ресорен министър

Постигнато е съглашение с протестиращите организации от секторите плодове, зеленчуци, картофи и биопроизводство , оповестиха от Министерство на земеделието и храните.
Това е станало по време на среща, на която министърът на земеделието, храните и горите Румен Порожанов е поканил представители на протестиращите асоциации.

Договорено е да бъде назначен отраслов заместник-министър , който да дава отговор за биологичното земеделие, растениевъдството и картофопроизводството. Той ще бъде препоръчан от сектора.

Освен това е контрактувано да се изготвят дълготраен проект за развиване на бранш " Плодове и зеленчуци " и тактика за възобновление на българското биопроизводство. Освен това представители на асоциациите ще бъдат включени в работните групи и консултативните препоръки.

За втора поредна седмица през днешния ден биопроизводители от разнообразни области, подкрепени и от други земеделци излязоха на митинг пред Министерство на земеделието и храните. Те настояха за по-малка административна тежест, желаеха и оставката на министър Румен Порожанов , упрекваха ведомството в ощетяване на родното произвеждане и свръхрегулация , която унищожава бизнеса им.

Припомняме, първият митинг на биопроизводителите се състоя на 9 април. Тогава обаче министър Порожанов бе безапелационен, че няма да подаде оставка, тъй като не виждал съображение за недоволството на протестиращите.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР