Постигнат е траен ефект от . Това са докладвали от

...
Постигнат е траен ефект от . Това са докладвали от
Коментари Харесай

Траен ефект от мерките докладва Щабът пред Борисов

Постигнат е дълготраен резултат от . Това са докладвали от Националния действен щаб пред премиера Бойко Борисов на работно заседание преди последния за годината брифинг, отдаден на епидемиологичната обстановка у нас.

Председателят на Националния действен щаб и шеф на ВМА Венцислав Мутафчийски означи, че се следи сензитивен спад на броя на пациентите с COVID-19 в болничните заведения, което е глътка въздух за медицинските екипи.

България е към този момент на 24 място в Европейски Съюз по 14-дневна заболеваемост , трайна е и наклонността за повишение на броя на излекуваните по отношение на новозаразените с COVID-19.

" Ситуацията сега се усъвършенства, в България няма област със заболеваемост над 600 на 100 000 души ", е изтъкнал министърът на опазването на здравето Костадин Ангелов.
 110 умряли, 1729 новозаразени и 2933 излекувани
110 умряли, 1729 новозаразени и 2933 излекувани

Ваксинираните у нас са към този момент 4608 души

Настоящите ограниченията не престават и , като ще се демонстрира еластичност по отношение на настоящата обстановка.

На и учениците до 4 клас ще имат опция да тръгнат на учебно заведение присъствено. Министърът на образованието и науката Красимир Вълчев е изразил поддръжка за отварянето на яслите, детските градини и учебните заведения за учениците до 4 клас. Ситуацията обаче ще продължи да се следи, с цел да може през януари да се вземе решение и във връзка с останалите класове в учебните заведения.

Директорът на Националния център по заразни и паразитни заболявания и член на щаба Тодор Кантарджиев е уверил, че е основана организация лабораториите да продължат да работят със същите темпове както и до момента, което да обезпечи равномерност да подаването на данни.

Ваксинацията с първата пратка ваксини се извършва бързо и се чака в границите на днешния ден да завърши. Следващата доставка ще бъде в седмицата 4-8 януари и

Председателят на имунизационния щаб Красимир Гигов удостовери, че страната ни се готви за идващите доставки от имунизацията. Изпълнителният шеф на Агенцията по медикаментите Богдан Кирилов уточни, че се чака утвърждението на Европейската организация по медикаментите и във връзка с имунизацията на " Модерна ".

" Нека тази болна за света година да я изпратим и с повече оптимизъм да посрещнем новата година ", съобщи министър председателят Борисов на работното заседание. Министър-председателят изрази признателност за големите старания на лекарите, медицинските сестри и всички работещи на първа линия. Премиерът Бойко Борисов беше безапелационен, че благодарение на имунизациите и противоепидемичните ограничения България ще успее да излезе от пандемията.
 Борисов предложи празници в стеснен фамилен кръг Обновена
Борисов предложи празници в стеснен фамилен кръг

Премиерът обезпокоен, че никой не приказва за излизане от кризата
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР